ΠΟΥ: Η Ευρώπη πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς της στη μάχη κατά του κορoνοϊού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΠΟΥ: Η Ευρώπη πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς της στη μάχη κατά του κορoνοϊού
«Διατηρούμε τις ελπίδες ότι οι χώρες δεν θα χρειαστεί να πάνε στα επονομαζόμενα εθνικά lockdown», δήλωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ.

Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της της στη μάχη εναντίον του νέου κορoνοϊού, όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατηρεί την αισιοδοξία του ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά lockdown, ανάφεραν αξιωματούχοι του ΠΟΥ σήμερα.

«Διατηρούμε τις ελπίδες ότι οι χώρες δεν θα χρειαστεί να πάνε στα επονομαζόμενα εθνικά lockdown», δήλωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε για τα αυξανόμενα νούμερα στα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτόν τον ιό στην Ευρώπη, επομένως προκειμένου να τον προσπεράσουμε, θα χρειαστεί να επιταχύνουμε σοβαρά (τους ρυθμούς) λήψης μέτρων», συμπλήρωσε ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολογικές δηλώσεις: Ώρα διορθώσεων για λάθη και παραλείψεις – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν υποβάλει δήλωση

Πώς θα παραχωρηθούν/αξιοποιηθούν τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια – Οι 2,5 εκατ. επιβάτες και τα «φιλέτα»

Fuel Pass, diesel και καύσιμα: Πώς και για πόσο «τρέχουν» οι επιδοτήσεις

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider