Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Λουκασένκο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Λουκασένκο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί να επιβάλει κυρώσεις στο Μινσκ για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, εν μέσω των διαδηλώσεων και των απεργιών που συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την εξουσία του, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί να επιβάλει κυρώσεις στο Μινσκ για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά τις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ο Λουκασένκο επιμένει ότι δεν ηττήθηκε σε αυτές τις εκλογές, επικαλούμενος τα επίσημα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία έλαβε πάνω από το 80% των ψήφων.

Στο μεταξύ, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν και πάλι απόψε στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαδηλώσουν. Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι φώναζαν ρυθμικά «Φύγε», απευθυνόμενοι στον πρόεδρο. Έξω από ένα κέντρο κράτησης της πόλης φώναξαν το σύνθημα "πολιτικοί κρατούμενοι" απαιτώντας την απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν στις κινητοποιήσεις.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Πάβελ Λατούσκο, τον πρώην υπουργό Πολιτισμού και διευθυντή της κρατικής θεατρικής ακαδημίας, ο οποίος απολύθηκε σήμερα επειδή ζήτησε να γίνουν νέες εκλογές και να αποχωρήσει ο Λουκασένκο από την εξουσία. Σύμφωνα με πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρκετά μέλη της θεατρικής ακαδημίας παραιτήθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Μόλις το 2,5% των 30άρηδων είναι γονείς - Με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η πλειοψηφία τους

Ακίνητα: Έξι φορο-ανάσες για τους ιδιοκτήτες το 2026 – «Ψαλίδι» σε φόρους και τεκμήρια

Οι ξεχωριστές business της Τότεναμ: Πώς οι 0 εγχώριοι τίτλοι «χαρίζουν» χρυσάφι στους Λονδρέζους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider