«Καμπανάκι» Βάιντμαν για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» Βάιντμαν για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ
Είναι ανησυχητικός σύμφωνα με τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη οι μεταβιβάσεις χρημάτων σε μεγάλη κλίμακα.

Την έντονη κριτική του στην αποδοχή του κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού μεταξύ των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της πανδημίας άσκησε ο πρόεδρος της Bundesbank Γιενς Βάιντμαν

«Ο κοινός δανεισμός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεταβιβάσεις xρημάτων σε μεγάλη κλίμακα είναι κατά βάσιν ανησυχητικός. Τουλάχιστον δεν θα πρέπει το πακέτο ανάκαμψης (το οποίο συμφωνήθηκε στην τελευταία σύνοδο κορυφής των χωρών της Ε.Ε.) να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για ευρείας κλίμακας δανεισμό της ΕΕ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο τακτικός προϋπολογισμός (τους)», δήλωσε στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Thüringer Allgemeine, Braunschweiger Zeitung,Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α.).

Σημαντικό ότι η ΕΕ έδρασε

«Είναι σημαντικό, πάντως, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν σε θέση να δράσει προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού. Η έκφραση αλληλεγγύης στην Ευρώπη - και η οικονομική - νομίζω ότι σε αυτήν την κατάσταση είναι σωστή. Προκειμένου (όμως) τα κονδύλια να χρησιμοποιηθούν επωφελώς και αποτελεσματικά, απαιτούνται ελεγκτικοί μηχανισμοί», πρόσθεσε ο Βάιντμαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider