Νέες διοικήσεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

Μοιράσου το
Νέες διοικήσεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ
Νέος πρόεδρος της ΟΣΥ ανέλαβε ο Βασίλης Ξυπολυτάς και νέος πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ διορίστηκε ο Χαράλαμπος Δαμάσκος.

Νέες διοικήσεις διορίστηκαν στις συγκοινωνίες στις 20 Μαρτίου, σε συνεργασία του ΟΑΣΑ με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). Οι νέες διοικήσεις αφορούν στην ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ.

Νέος πρόεδρος της ΟΣΥ ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) ανακοίνωσε τον διορισμό από τις 20 Μαρτίου, του Βασίλη Ξυπολυτά στη θέση του προέδρου Δ.Σ. της Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ) και του Δημήτρη Νταλταγιάννη ως μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. της ΟΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ είχε αναλάβει ο Στέφανος Αγιάσογλου.

Η ΟΣΥ είναι αρμόδια για τον προγραμματισμό, την οργάνωση και την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου με οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ) στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ.

Ποιος είναι ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το Πανεπιστήμιο του Kings College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School, με πτυχίο BA Management and Marketing από το Πανεπιστήμιο του Coventry. Εχει δεκαετή εμπειρία σε θέσεις διοίκησης σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, με γνώση στη διαχείριση στόλων ειδικών οχημάτων (Ασθενοφόρα, Πυροσβεστικά, Απορριμματοφόρα). Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κηφισιάς. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων.

Ποιος είναι ο Στέφανος Αγιάσογλου

Ο κ. Αγιάσογλου ήταν την περίοδο 2013-2016 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.). Εχει, επίσης, διατελέσει διευθύνων σύμβουλος/γενικός διευθυντής στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ. Α.Ε) για έξι χρόνια. Στη διάρκεια της θητείας του στον ΟΣΚ προχώρησε το πρώτο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) με την κατασκευή 24 σχολικών μονάδων στην περιοχή της Αττικής και η υλοποίηση τριών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για την κατασκευή σχολικών μονάδων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο νέος επικεφαλής της ΟΣΕ υπήρξε τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MBA) του Aston University Business School με ειδίκευση στον στρατηγικό σχεδιασμό και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Wolverhampton, όπου έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά.

Νέος πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ ο Χαράλαμπος Δαμάσκος

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε επίσης τον διορισμό από τις 20 Μαρτίου νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Η ΣΤΑΣΥ είναι αρμόδια για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την κατανομή αυτού από τον ΟΑΣΑ, που συντελείται με τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΤΡΑΜ, Γραμμές 2 & 3 του Μετρό και Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου), τη συντήρηση, επισκευή και χρησιμοποίηση του τροχαίου υλικού και τη λειτουργία και συντήρηση των γραμμών 2 & 3 του Μετρό, των οποίων ιδιοκτήτης είναι η Αττικό Μετρό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ, μοναδικού μετόχου της ΣΤΑΣΥ, σε συνεργασία με την ΕΕΣΥΠ, αποφάσισε ομόφωνα τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ, μεταξύ των οποίων τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Μη εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ., καθώς και τρία μη εκτελεστικά μέλη, εκ των οποίων ένας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ στο πλαίσιο της βελτίωσης του συντονισμού με την ΣΤΑΣΥ.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ είναι η ακόλουθη:

1. Χαράλαμπος Δαμάσκος, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

2. Νικόλαος Χαιρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

3. Νικόλαος Αθανασόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Μαρία Κολυβά, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

5. Ελένη Βλαχογιάννη, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ θα διαμορφώσει το πλαίσιο για την επίτευξη του στόχου του ΟΑΣΑ και των δυο θυγατρικών του, που είναι η αύξηση του ποσοστού των μετακινήσεων με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την καλύτερη δυνατή διαχείριση των διατιθέμενων πόρων. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΣΤΑΣΥ θα πρέπει να προωθήσει τη συντονισμένη λειτουργία των συγκοινωνιών σε σταθερή τροχιά με το συνολικό συγκοινωνιακό σύστημα και να προχωρήσει στην επέκταση και αναβάθμιση του συγκοινωνιακού της έργου, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας για την Αθήνα.

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Δαμάσκος

Γεννήθηκε το 1970. Απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστήμιου Πατρών με ειδίκευση στο τομέα Συγκοινωνιακών Έργων. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος απο το 1995. Διατηρεί τεχνικό γραφείο και κατασκευαστική εταιρία μελετών και κατασκευών ιδιωτικών έργων. Κατέχει τη θέση του διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης στο ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ και είναι Σύμβουλος διοίκησης στην εταιρία BIOGENESIS στο Βουκουρέστι. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας σε θέματα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας την περίοδο 2014-2015. Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Έργων του Δήμου Αχαρνών και Πρόεδρος της επιχείρησης Ανάπτυξης. Την περίοδο απο 2004-2011 διετέλεσε Αντινομάρχης Πολεοδομίας και Περιβαλλοντος Αν. Αττικής. Από το 2012-2017 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Περιφερειακου Συμβουλίου Αττικής και Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού και του Οργανισμού Αθήνας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ποιος είναι ο Νικόλαος Χαιρέτας

Είναι απόφοιτος της σχολής Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου με τίτλο «Construction Management» από το Illinois Institute of Technology, Chicago. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Τοπογράφος Μηχανικός με ιδιωτικά έργα και ως συνεργάτης του Γραφείου Δοξιάδη, με το έργο «Συντήρηση του οδικού δικτύου της Σαουδικής Αραβίας». Το 1989 και έως το 1993 ανέλαβε τη θέση Διευθυντή κλάδου Ανταλλακτικών και μετέπειτα Εμπορικού Διευθυντή στη Yamaha. Το 1994 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Logistics στον όμιλο Μαρινόπουλου –Continent, και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας ECR Hellas, θέση που διατήρησε έως το 1996, οπότε και ανέλαβε τη θέση Διευθυντή Logistics για την εταιρεία γαλακτοκομικών ΔΕΛΤΑ Α.Ε. Την περίοδο 2000 έως 2005 κατείχε τη θέση του Supply Chain Director στον όμιλο Σαράντη και για δύο χρόνια διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη θυγατρική εταιρεία Κ. Θεοδωρίδης Α.Ε. Το 2012- 2016 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος (ΠΑΕΓΑΕ Α.Ε.). Το 2005 ίδρυσε την εταιρία NOVITRON A.E., για τη διανομή των λιπαντικών της Exxon Mobil στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:24

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στις 16 Ιανουαρίου 2023 το πρώτο «crash test» για τη ΣΔΙΤ σύμβαση 292 εκατ. ευρώ – Οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

08:20

Πόσο θα σας κόστιζε αν ζούσατε όπως η Έμιλι στο Παρίσι

08:11

Οι ανατιμήσεις πήραν φωτιά στα τρόφιμα τον Νοέμβριο – Ταχύτερη άνοδος σε 27 από τα 52 είδη που μετρά η ΕΛΣΤΑΤ

23:41

Σταϊκούρας: Οι 7 πυλώνες της οικονομικής στρατηγικής της Ελλάδας

23:33

Το κόκκινο κυριάρχησε τελικά στην Wall – Η χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο για τον Dow

23:08

Εβδομαδιαία «βουτιά» 11% στο πετρέλαιο 

22:42

Παπαγαρυφάλλου: «Για την Alpha Bank μετασχηματισμός είναι μία καθοριστική αλλαγή στη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας»

22:33

Από τις μεγαλύτερες της δεκαετίας η πετρελαιοκηλίδα του Keystone

22:01

Απόφαση ΠΟΕ κατά ΗΠΑ στο ζήτημα των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

21:39

Κέρδη σε χρυσό, ασήμι και πλατίνα χάρη στα μάκρο ΗΠΑ

20:57

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υποστηρίζει την ένταξη της Αφρικανικής Ένωσης στην G20

20:44

Attica Bank: Σύγκληση Έκτακτης ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 473,3 εκατ. ευρώ

20:31

Intracom: Οριακές ζημιές στο 9μηνο - Πάνω από 44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

20:29

Υπό ανάκριση φέρεται να βρίσκεται η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες για υποψίες διαφθοράς - Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ

20:26

Μητσοτάκης: Απαιτείται να βρούμε λύση για το πλαφόν στο αέριο - Να κινηθούμε στρατηγικά και ενωμένα

20:15

Γαλλία-κορονοϊός: Η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής

20:04

Η Ρωσία επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο - Επιπλέον βοήθεια από Ουάσινγκτον για Κίεβο - Νέα όπλα από Ιράν σε Κρεμλίνο

20:00

Ποιος κρατάει το «μαγικό ραβδί» της αναβάθμισης του δημόσιου χρέους

19:56

Τι περιλαμβάνει η γαλλική πρόταση για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού

19:51

Νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ο Γιώργος Αρναούτης 

19:44

Κοντόπουλος: Στόχος μας να καταστήσουμε το ΧΑ ομότιμο εταίρο στη διεθνή επενδυτική κοινότητα

19:34

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική - Έξι συλλήψεις, 15 προσαγωγές

19:33

Μητσοτάκης: Περισσότερο από ποτέ, τώρα είναι η στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα

19:26

Ζαββός: Οι 3 στόχοι για το τραπεζικό σύστημα τα επόμενα χρόνια – Επείγει η ολοκλήρωση της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς

19:15

Ιταλία: Έφτασαν τα 3,5 εκατ. τα κρούσματα γρίπης - «Εμβολιάστε τα παιδιά» προτρέπουν οι παιδίατροι

19:04

Επιστροφή στα «πράσινα» για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

18:50

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΔΥΠΑ και Huawei

18:36

«Αυλαία» σήμερα στη Νέα Υόρκη για το 24ο Ετήσιο Συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum

18:35

Ο Πούτιν απειλεί με μείωση της παραγωγής πετρελαίου «αν κριθεί απαραίτητο»

18:29

Στο Λονδίνο αύριο ο ΥΠΟΙΚ για το Χριστουγεννιάτικο Gala της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου