Κινδυνεύει η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινδυνεύει η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή
Την άμεση μεταφορά του Τζούλιαν Ασάνζ στο νοσοκομείο ζητούν 60 γιατροί από όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 60 γιατροί υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν τη μεταφορά του Τζούλιαν Ασάνζ στο νοσοκομείο, από τη βρετανική φυλακή υψηλής ασφαλείας, στην οποία κρατείται.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, οι γιατροί υποστηρίζουν πως η κατάσταση της υγείας του είναι τόσο άσχημη που θα μπορούσε να πεθάνει κατά τη κράτηση του στη φυλακή.

Ο 48χρονος ιδρυτής των WikiLeaks, κρατείται στις βρετανικές φυλακές και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τις ΗΠΑ, που ζητούν την έκδοση του, ώστε να δικαστεί για την κατηγορία της «πράξης κατασκοπίας», με ποινή 175 χρόνια.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ χρειάζεται άμεση ιατρική υποστήριξη, τόσο για την φυσική, όσο και για την ψυχολογική του κατάσταση», αναφέρεται στην επιστολή.

Δεν θα εκδοθεί σε χώρα όπου κινδυνεύει με θανατική ποινή

Δεν θα εκδοθεί σε χώρα όπου θα μπορούσε να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου ο Αυστραλός ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, διαβεβαίωσε ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών, Άλαν Ντάνκαν.

Αυτός είναι «ένας θεμελιώδης όρος της συμφωνίας την οποία είχαμε συνάψει, ότι δεν θα επιτρέψουμε να εκδοθεί σε κάποια χώρα όπου θα μπορούσε να κινδυνεύσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή. Αυτή η εγγύηση παραμένει σταθερή».

Πρόσφυγας για σχεδόν επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου του είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, ο Ασάνζ συνελήφθη την 11η Απριλίου από τη βρετανική αστυνομία μέσα στην πρεσβεία, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider