Περιουσία 435,4 δισ. δολαρίων διατηρούν οι 5 πλουσιότεροι Αμερικανοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιουσία 435,4 δισ. δολαρίων διατηρούν οι 5 πλουσιότεροι Αμερικανοί
Το 2019 ήταν μια καλή χρονιά και για τους πιο... φτωχούς πλουσιότερους των ΗΠΑ.

Ακόμη πλουσιότεροι έγιναν φέτος οι πιο πλούσιοι της Αμερικής, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes. Οι περιουσίες των πέντε πιο πλούσιων κατοίκων των ΗΠΑ έφθασαν αθροιστικά τα 435,4 δισ. δολάρια το 2019, αυξημένες κατά 20 δισ. δολάρια σε σχέση με το 2018.

Πιο πλούσιος στις ΗΠΑ -και στον κόσμο- αναδεικνύεται για δεύτερη χρονιά ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος με περιουσία 114 δισ. δολαρίων.

Ακολουθεί ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς με περιουσία 106 δισ. δολαρίων, ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ με περιουσία 80,8 δισ. δολαρίων, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούγκερμπεργκ με περιουσία 69,6 δισ. δολαρίων και ο συνιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον με περιουσία 65 δισ. δολαρίων. Όπως φαίνεται, οι τέσσερις από τους πέντε πλουσιότερους, δηλαδή όλοι εκτός από τον Μπάφετ, προέρχονται από τον τεχνολογικό τομέα.

Πάντως, το 2019 ήταν μια καλή χρονιά και για τους πιο... φτωχούς πλουσιότερους των ΗΠΑ: Η συνολική περιουσία των 400 πλουσιότερων αμερικάνων σύμφωνα με το Forbes αυξήθηκε φέτος κατά 2,2% σε σχέση με το 2018 φθάνοντας το ποσό-ρεκόρ των 2,96 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider