Την περικοπή περίπου 2.700 θέσεων εργασίας, ήτοι το ένα τρίτο των εργαζομένων της, ανακοίνωσε την Παρασκευή, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, ο βραζιλιανο-χιλιανός όμιλος LATAM.

Η αεροπορική εταιρεία προχωρά στις περικοπές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στις αερομεταφορές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τα συνδικάτα προκειμένου να μειώσει τους μισθούς και, κατά συνέπεια, αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί.

Πρόγραμμα εθελουσίας

Η LATAM θα προσφέρει πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης έως την Τρίτη και θα ξεκινήσει στη συνέχεια τις απολύσεις προσωπικού εάν δεν υπάρχουν αρκετές αιτήσεις εργαζομένων για αποχώρηση, ανέφερε ο όμιλος.

Στα τέλη Μαΐου, η LATAM κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ και υπάχθηκε στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, που επιτρέπει σε μια εταιρεία που δεν μπορεί να πλέον να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις, να αναδιαρθρωθεί τελώντας σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.