Ξεκίνησε τις δοκιμές του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ η Boeing

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησε τις δοκιμές του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ η Boeing
Η Boeing ελπίζει ότι θα πάρει την πιστοποίηση πλοϊμότητας του αεροσκάφους και θα αποκαταστήσει τη φήμη της

Σειρά πτητικών δοκιμών για το επανασχεδιασμένο αεροσκάφος 737 MAX ξεκίνησε από χθες η αμερικανική αεροπορική βιομηχανία Boeing Co, με ειδικούς να κάθονται στα χειριστήρια του αεροσκάφους.

Παρότι οι πτητικές αυτές δοκιμές καθυστέρησαν χρονικά, η Boeing ελπίζει ότι θα πάρει την πιστοποίηση πλοϊμότητας του αεροσκάφους και θα αποκαταστήσει τη φήμη της, μετά τα δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα, τις αλλαγές στη διοίκησή της, αλλά και την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών του τύπου.

Οι πιλότοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και της Boeing προσγειώθηκαν περίπου στις 14:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στο διεθνές αεροδρόμιο King County International Airport το οποίο είναι γνωστό και ως «Boeing Field», έπειτα από μία δοκιμαστική πτήση που πραγματοποίησαν στο ανατολικό τμήμα της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Η πτήση ήταν διάρκειας περίπου τριών ωρών και έγιναν δοκιμές συμπεριφοράς του αεροσκάφους σε υψηλές ταχύτητες, αλλά και ελιγμούς διαφόρων επιπέδων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναδιάρθωσης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την μεγάλη κρίση της αεροβιομηχανίας που ήρθε να προστεθεί στα προβλήματα με την παραγωγή του συγκεκριμένου αεροσκάφους που αντιμετώπιζε τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία.. Αυτό περιλάμβανε πέρα από την επανέναρξη της παραγωγής των αεροσκαφών 737 Max και χιλιάδες απολύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider