Η Moody's υποβάθμισε τις γερμανικές τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Moody's υποβάθμισε τις γερμανικές τράπεζες
Η Moody's υποβάθμισε το outlook των γερμανικών τραπεζών.

Σε υποβάθμιση του outlook των γερμανικών τραπεζών σε αρνητικό από σταθερό προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, καθώς προβλέπει πως η κερδοφορία και η συνολική φερεγγυότητα αποδυναμώνονται σε ένα ευρύτερο περιβάλλον μειωμένων επιτοκίων.

Στην έκθεση που δημοσίευσε ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε πως η κερδοφορία των γερμανικών τραπεζών θα μειωθεί περαιτέρω κατά τους επόμενους 12 έως 18 μήνες καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώνονται. Παράλληλα τονίζεται πως οι μικρότερες τράπεζες που στηρίζονται στις γερμανικές καταθέσεις θα πληγούν περισσότερο, εξαιτίας των δανείων που λήγουν και των τίτλων που αναπροσαρμόζονται με χαμηλότερα επιτόκια.

Η έκθεση της Moody's έρχεται μια ημέρα μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι η πτώση της κερδοφορίας των τραπεζών αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ. «Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκή οικονομία έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» αναφέρει η ΕΚΤ.

Moody's: Στο 0,6% η ανάπτυξη το 2019

Η Moody's προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας στο 0,6% για το 2019 και 1,0% για το 2020, αντανακλώντας την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου. Οι ασθενέστερες εμπορικές προοπτικές έχουν οδηγήσει σε αρνητικές προβλέψεις για τις βασικές βιομηχανίες της Γερμανίας που είναι:

  • ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι προμηθευτές της,
  • τα χημικά προϊόντα
  • και ο κατασκευαστικός κλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider