Το αστρονομικό ποσό των 165 εκατ. δολαρίων πλήρωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος για να αγοράσει ένα νέο σπίτι στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Πρόκειται για το Warner Estate, ένα ακίνητο που εκτείνεται σε 36.000 τ.μ., βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς και άνηκε στον μεγιστάνα των μίντια Ντέιβιντ Γκέφεν.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα της Wall Street Journal και του Reuters, ο δισεκατομμυριούχος απέκτησε το ακίνητο έναντι 165 εκατ. δολαρίων (περίπου 157 εκατ ευρώ), η οποία είναι τιμή «ρεκόρ» για ακίνητο της περιοχής.

Το Warner Estate Περιλαμβάνει ένα οίκημα γεωργιανής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα που διαθέτει ξενώνες, ένα γήπεδο του τένις και ένα γήπεδο του γκολφ.

Κτίστηκε την περίοδο του ΄30 από τον εκλιπόντα Τζακ Γουόρνερ, τον πρώην πρόεδρο της Warner Brothers, γράφει η εφημερίδα.

Επιχειρηματίας της δεκαετίας ο Τζεφ Μπέζος

Τον τίτλο του «επιχειρηματία της δεκαετίας» δίνουν στον Τζεφ Μπέζος τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη που καταλαμβάνουν θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των ισχυρότερων εταιρειών του κόσμου.

Σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών (CFOs) που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη του πρακτορείου CNBC εκτιμούν ότι ο ιδρυτής της Amazon είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας.