Επιχειρηματίας της δεκαετίας ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρηματίας της δεκαετίας ο Τζεφ Μπέζος
Στη δεύτερη θέση της λίστας των «κορυφαίων επιχειρηματιών της δεκαετίας» βρίσκεται ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση ο  ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ.

Τον τίτλο του «επιχειρηματία της δεκαετίας» δίνουν στον Τζεφ Μπέζος τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη που καταλαμβάνουν θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των ισχυρότερων εταιρειών του κόσμου.

Σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών (CFOs) που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη του πρακτορείου CNBC εκτιμούν ότι ο ιδρυτής της Amazon είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας.

Στη δεύτερη θέση της λίστας των «κορυφαίων επιχειρηματιών της δεκαετίας» βρίσκεται ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ. Τη λίστα συμπληρώνουν αρκετοί ισχυροί «παράγοντες» του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι και επιχειρείν, όπως ο Τιμ Κουκ, ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Τζέιμι Ντίμον.

Η πορεία του Τζεφ Μπέζος

Ο Μπέζος ίδρυσε την Amazon στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Τότε ήταν απλά ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Σήμερα, όμως, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία online λιανεμπορίου στον κόσμο, με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου.

Ήταν το 2015 όταν η Amazon ξεπέρασε τη Walmart και έγινε ο μεγαλύτερος λιανέμπορος των ΗΠΑ. Για το 2018 μέτρησε πωλήσεις άνω των 233 δισ. δολαρίων, ενώ αυτή τη στιγμή ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με προσωπική περιουσία 109 δισ. δολαρίων.

Οι οικονομικοί διευθυντές που συμμετείχαν στην έρευνα του CNBC αντιπροσωπεύοντας ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, με συνολικά περιουσιακά στοιχεία άνω των 5 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider