Ράλι του bitcoin στα 49.000 δολάρια μετά την κρίσιμη απόφαση για το πρώτο spot ETF

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι του bitcoin στα 49.000 δολάρια μετά την κρίσιμη απόφαση για το πρώτο spot ETF
Σε επίπεδα που είχε να δει από τον Δεκέμβριο του 2021 αναρριχήθηκε το bitcoin μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να εγκρίνει το πρώτο spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ.

Σε επίπεδα που είχε να δει από τον Δεκέμβριο του 2021 «αναρριχήθηκε» το bitcoin μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να εγκρίνει το πρώτο spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ.

Το κρυπτονόμισμα ενισχύεται αυτή την ώρα κατά περισσότερο από 4,5% στα 47.915,83 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Νωρίτερα, βρέθηκε να ξεπερνά προς στιγμήν τα 49.000 δολάρια.

Την ανιούσα έχει πάρει και η τιμή του ether, φτάνοντας, με άλμα 8%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2022.

Η έγκριση του ETF είναι μια σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία των crypto, καθώς έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από όταν διεκδίκησε πρώτη φορά τη θέσπιση ενός bitcoin ETF.

To ETF είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο που ακολουθεί την απόδοση ενός υποκείμενο asset. Αυτό μπορεί να ειναι μετοχές, ένα καλάθι νομισμάτων, ένα πολύτιμο μέταλλο ή, σε αυτή την περίπτωση, το bitcoin. Είναι ένας τρόπος για να μπορούν να αποκτήσουν οι επενδυτές έκθεση στο υποκείμενο asset χωρίς να έχουν άμεση ιδιοκτησία.

Σημειώνεται ότι ως πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση της SEC, το bitcoin κινήθηκε οριακά χαμηλότερα, όπως ανέμεναν πολλοί traders. Παρότι ο όγκος εισροών προς τα νέα funds μένει να φανεί, τα spot bitcoin ETFs αναμένεται να τονώσουν τη ζήτηση -και εντέλει την τιμή- του κρυπτονομίσματος.

Αναλυτικά, τα ETFs που εγκρίθηκαν είναι τα: Grayscale Bitcoin Trust GBTC, Bitwise Bitcoin ETF, Hashdex Bitcoin ETF, Blackrock’s iShares Bitcoin Trust, Valkyrie Bitcoin Fund, ARK 21Shares Bitcoin ETF, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Fund, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund και Franklin Bitcoin ETF.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκική λίρα: Νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider