Τομή για τα crypto: Εγκρίθηκε το spot ETF του Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τομή για τα crypto: Εγκρίθηκε το spot ETF του Bitcoin
Πηγή: Getty Images
Πρωτοποριακή απόφαση για μια αγορά 1,7 τρισ. δολαρίων.

To «πράσινο φως» σε 11 διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs), που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin, έδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ανοίγοντας τον δρόμο σε νέους επενδυτές να αποκτήσουν πρόσβαση στο ψηφιακό νόμισμα.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή απόφαση για τη βιομηχανία των 1,7 τρισ. δολαρίων που θα διευρύνει την πρόσβαση στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στην Wall Street και ευρύτερα.

Μετά την ανακοίνωση, η τιμή του Bitcoin δεν σημειώνει μεγάλες αλλαγές, κινούμενη στα 45.899 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk data.

Αναλυτικά, τα ETFs που εγκρίθηκαν είναι τα: Grayscale Bitcoin Trust GBTC, Bitwise Bitcoin ETF, Hashdex Bitcoin ETF, Blackrock’s iShares Bitcoin Trust, Valkyrie Bitcoin Fund, ARK 21Shares Bitcoin ETF, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Fund, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund και Franklin Bitcoin ETF.

Η έγκριση έρχεται μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές υποστήριζαν ότι οι αγορές στις οποίες διαπραγματεύονται τα bitcoin είναι πολύ άναρχες και ευάλωτες στη χειραγώγηση. Η πρώτη φορά που έγινε πρόταση για bitcoin ETF ήταν το 2013, από τους Tyler και Cameron Winklevos.

Επίσης έρχεται δύο ημέρες μετά την παραβίαση του λογαριασμού της SEC στο Χ που προκάλεσε αναστάτωση καθώς, σύμφωνα με την ψευδή ανάρτηση, η SEC έδινε την έγκρισή της για τα spot bitcoin ETF. Στην πραγματικότητα, η SEC δεν είχε λάβει τέτοια απόφαση την Τρίτη και ο λογαριασμός της είχε πέσει θύμα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider