Ράλι για το Bitcoin: Σε υψηλό 10 μηνών - «Πάτησε» τα 30.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι για το Bitcoin: Σε υψηλό 10 μηνών - «Πάτησε» τα 30.000 δολάρια
«Με την τραπεζική κρίση, νομίζω ότι το κύριο χαρακτηριστικό του Βitcoin έχει αλλάξει και μοιάζει πολύ περισσότερο με τον χρυσό».

Το Bitcoin σκαρφάλωσε σε υψηλό 10 μηνών, καθώς πολλοί επενδυτές το θεωρούν ως «ασφαλές καταφύγιο», όπως ο χρυσός, καθώς οι φόβοι ύφεσης επανέρχονται στο προσκήνιο εν μέσω της εξελισσόμενης τραπεζικής κρίσης.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια το βράδυ της Δευτέρας, για πρώτη φορά από τις 10 Ιουνίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones, αγγίζοντας μέχρι και τα 30.321 δολ. πριν υποχωρήσει.

Το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος, το Bitcoin ενισχύεται 3,32% στα 30.076 δολάρια. Για το 2023, το Bitcoin παρουσιάζει αυξημένα κέρδη, αν και απέχει από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021. Παράλληλα, το Ether έκανε επίσης ράλι και άγγιξε το επίπεδο των 2.000 δολαρίων για την πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο. Αυτή την ώρα, ισχυροποιείται 1,86% στα 1.921 δολάρια.

«Με την τραπεζική κρίση, νομίζω ότι το κύριο χαρακτηριστικό του Βitcoin έχει αλλάξει και μοιάζει πολύ περισσότερο με τον χρυσό», υπογραμμίζει ο Ντέιβιντ Τάγουιλ, πρόεδρος και συνιδρυτής της ProChain Capital. Ορισμένοι επενδυτές μπορεί να έχουν αρχίσει να το βλέπουν ως καταφύγιο από την τραπεζική αναταραχή και μια ύφεση, αντί για ένα περιουσιακό στοιχείο κερδοσκοπικής φύσης, πρόσθεσε.

«Πιστεύω επίσης ότι θα υπάρξει εισροή ρευστότητας από την Ασία, ειδικά ασιατικές εταιρείες τεχνολογίας που είχαν λογαριασμούς στη Silicon Valley Bank και τώρα αναζητούν μέρη για να βάλουν τα χρήματά τους», εκτιμά ο Στέφαν Ραστ, ιδρυτής της Truflation.

Το Bitcoin προσπαθούσε να σπάσει το επίπεδο των 30.000 δολαρίων, που αποτελεί ψυχολογικό όριο, εδώ και τρεις εβδομάδες που κόλλησε στα 28.000 δολ., έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σίβελουτς – «Κόκκινος» συναγερμός στις αερομεταφορές

Η Alibaba εισέρχεται στη μάχη της τεχνητής νοημοσύνης

Τζον Πίρσον (CEO της DHL): Οι εταιρείες πρέπει να μπορούν να ζήσουν με το χάος - Πολύ σημαντική η Ελλάδα για το ευρωπαϊκό μας δίκτυο

gazzetta
gazzetta reader insider insider