Bitcoin: Έφτασε σε υψηλό μήνα, με ράλι +6%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Έφτασε σε υψηλό μήνα, με ράλι +6%
Το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα δείχνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα πως συμβαδίζουν με τις κινήσεις του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα έφτασε για την πρώτη μέρα της εβδομάδας το bitcoin, καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων επωφελείται από το θετικό κλίμα που καταγράφεται μεταξύ των επενδυτών.

Το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το bitcoin κερδίζει 6,13% στα 22.223 δολάρια, έχοντας πρόσκαιρα φτάσει έως τα 22.400 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το sell off στα μέσα του Ιούνιου που έριξε το μεγαλύτερο crypto του κόσμου από τα 30.000 δολάρια έως και τα 18.000 δολάρια.

Το ethereum έφτασε να κερδίζει 11% στα 1.500 δολάρια, σε υψηλό άνω των 4 εβδομάδων, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και τα υπόλοιπα μεγάλα crypto, όπως το solana και το cardano, που έφτασαν να ανεβαίνουν 7% και 10% αντίστοιχα

Σύμφωνα με τον Έντουαρντ Μόγια, αναλυτή της Oanda, «το bitcoin είναι και πάλι άνω των επιπέδων των 20.000 δολαρίων, ωφελούμενο από τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις».

Όπως σημείωσε το MarketWatch, το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα δείχνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα πως συμβαδίζουν με τις κινήσεις του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ιδιαίτερα με τις τεχνολογικές μετοχές στην Wall Street.

JP Morgan: Προειδοποιεί για κατρακύλα του bitcoin από το μειωμένο κόστος του mining

Παρά τα σημερινά κέρδη, η JP Morgan υποστηρίζει πως το κόστος mining ενός bitcoin τον τελευταίο μήνα, πέφτοντας πάνω από 10.000 δολάρια, κάτι πορεί να οδηγήσει σε απώλεια 160 δισ. δολαρίων από την αξία κεφαλαιοποίησης του κορυφαίου κρυπτονομίσματος, η οποία συνολικά ανέρχεται σε 400 δισ. δολάρια.

Ο ανταγωνισμός για επιβίωση μεταξύ των miners του bitcoin έχει προκαλέσει αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας εξόρυξης και ως εκ τούτου μείωση του κόστους παραγωγής του κρυπτονομίσματος, με την τράπεζα να εκτιμά πως το μέσο κόστος παραγωγής μειώθηκε από περίπου 24.000 δολάρια στις αρχές Ιουνίου σε περίπου 15.000 δολάρια έως το τέλος Ιουνίου και στα περίπου 13.000 δολάρια επί του παρόντος.

Η μείωση της εκτίμησης του κόστους παραγωγής οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον περιορισμό της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, όπως προκύπτει από τον δείκτη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του Cambridge Bitcoin, ενώ το hash rate παρουσίαζε μεταβλητότητα τους τελευταίους μήνες χωρίς σαφή πτωτική τάση, εξαιτίας της προσπάθειας των miners να διατηρήσουν την κερδοφορία τους αναπτύσσοντας πιο αποτελεσματικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider