Bitcoin: Πιο κοντά στα 10.000 παρά στα 30.000 δολάρια, δείχνει δημοσκόπηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Πιο κοντά στα 10.000 παρά στα 30.000 δολάρια, δείχνει δημοσκόπηση
Σήμερα το κρυπτονόμισμα υποχωρεί 3,7% στα 20.528 δολάρια.

Συνέχεια στην πτώση του Bitcoin, προβλέπουν οι οικονομολόγοι, με το 60% των 950 επενδυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση MLIV Pulse του Bloomberg, να εκτιμούν πως είναι πιο πιθανό να υποχωρήσει στα 10.000 δολάρια, παρά να επιστρέψει στα 30.000 δολάρια. Το άλλο 40% εκτιμά πως θα στραφεί στην αντίθετη πορεία.

Σήμερα το κρυπτονόμισμα υποχωρεί 3,7% στα 20.528 δολάρια.

Η πρόβλεψη υπογραμμίζει πόσο απαισιόδοξοι έχουν γίνει οι επενδυτές για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία έχει κλονιστεί από νομίσματα που κατέρρευσαν και νομισματικές πολιτικές που ολοκληρώθηκαν και είχαν προκαλέσει κερδοσκοπική φρενίτιδα στις αγορές.

Από τα τέλη του προηγούμενου έτους, η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η CoinGecko.

Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται πως οι μικροεπενδυτές είναι πιο ανήσυχοι από τους θεσμικούς, με σχεδόν το ένα τέταρτο να δηλώνει ότι η κατηγορία των κρυπτονομισμάτων είναι σκουπίδια. Αντίθετα, οι επαγγελματίες επενδυτές είναι πιο ανοιχτόμυαλοι ως προς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, συνολικά, ο τομέας παραμένει πολωτικός: Ενώ περίπου το 28% των συνολικών ερωτηθέντων εξέφρασε την άποψη ότι τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον, το 20% τα απορρίπτει.

Σημειώνεται πως το Bitcoin έχει ήδη χάσει πάνω από τα δύο τρίτα της αξίας του από όταν έφτασε σχεδόν στα 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο και δεν έχει φτάσει τόσο χαμηλά όσο στα 10.000 δολάρια από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Προσλαμβάνει δικηγόρους για να μηνύσει τον Έλον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider