Συνεχίζεται το sell off στα crypto - To bitcoin έχασε όλα τα κέρδη του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το sell off στα crypto - To bitcoin έχασε όλα τα κέρδη του 2021
Η αγορά των crypto είδε περισσότερα από 200 δισ. δολάρια να εξαφανίζονται μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Τελευταία ενημέρωση 14.56

Ακόμα και κάτω από τα 27.000 δολάρια υποχώρησε το bitcoin καθώς συνεχίζεται το πρόσφατο selloff στα κρυπτονομίσματα, με το δημοφιλέστερο από αυτά να έχει απωλέσει όλα τα κέρδη που αποκόμισε μέσα στο 2021, ενώ συνολικά η αγορά των crypto είδε περισσότερα από 200 δισ. δολάρια να εξαφανίζονται μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin υποχωρεί 4,42% στα 28.126 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Μεγάλες πιέσεις δέχεται το Ether το οποίο υποχωρεί κατά περισσότερο από 9,5% στα 1.924 δολάρια, ενώ νωρίτερα σήμερα οι απώλειες για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έφταναν ακόμα και στο 13%.

Τα κρυπτονομίσματα ευθυγραμμίστηκαν με την πτωτική πορεία των μετοχών μετά και τα στοιχεία από τις ΗΠΑ που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή εκτοξεύτηκαν 8,3% τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Αυτό τρόμαξε τους επενδυτές, ωθώντας τους να εγκαταλείψουν assets υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των crypto. Τα κρυπτονομίσματα διαθέτουν υψηλή συσχέτιση με τον S&P 500 και τελευταία «ακολουθούν» και τον Nasdaq.

«Η αγορά των κρυπτονομισμάτων παραμένει υπό πίεση εδώ και κάποιο καιρό», σχολιάζει ο Michael Rinko, συνεργάτης της AscendEx. «Η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια, οπότε οι μετοχές υποχωρούν και τα cryptο παίρνουν την κατιούσα μαζί τους. Γενικότερα, αυτό έχει προκαλέσει αρκετό φόβο στην αγορά».

Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, το bitcoin άγγιξε τα 40.000 δολάρια αλλά οπισθοχώρησε γρήγορα την επόμενη ημέρα και έκτοτε επισκέπτεται διαρκώς νέα χαμηλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ιστορικό χαμηλό για την ινδική ρουπία

gazzetta
gazzetta reader insider insider