Bitcoin: Πτώση 8% και απώλειες 129 δισ. δολαρίων από την αγορά των crypto σε 24 ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Πτώση 8% και απώλειες 129 δισ. δολαρίων από την αγορά των crypto σε 24 ώρες
Μετά από ένα σύντομο ράλι την Τετάρτη άνω του 40.000 δολαρίων, από την Πέμπτη, το bitcoin έπεσε ξανά κάτω από τα 36.000 δολάρια πριν καταφέρει να εξισορροπήσει ορισμένες από αυτές τις απώλειες.

Σε «κατρακύλα» βρίσκεται το bitcoin την Πέμπτη καθώς το selloff στις αγορές των μετοχών επηρεάζει και τα κρυπτονομίσματα, με το ισχυρότερο εξ αυτών να χάνει 8%.

Μετά από ένα σύντομο ράλι την Τετάρτη άνω του 40.000 δολαρίων, από την Πέμπτη, το bitcoin έπεσε κάτω από τα 36.000 δολάρια πριν καταφέρει να εξισορροπήσει ορισμένες από αυτές τις απώλειες.

Άλλα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ether και του XRP, υποχώρησαν επίσης απότομα.

Περίπου 129 δισ. δολάρια αξίας εξαφανίστηκαν από την αγορά κρυπτονομισμάτων σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

Το ξεπούλημα των κρυπτονομισμάτων πυροδοτήθηκε από μια οδυνηρή μέρα στη Wall Street, όπου ο Dow Jones έχασε περισσότερες από 1.000 μονάδες την Πέμπτη, σημειώνοντας τη χειρότερη μονοήμερη πτώση του από το 2020.

Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 5%. Το bitcoin παραμένει συσχετισμένο με τις αγορές μετοχών με το κρυπτονόμισμα να πέφτει ή να αυξάνεται ανάλογα με τις μετοχές.

«Συνολικά, οι παγκόσμιες αγορές έχουν τρομοκρατηθεί από φόβους για την ανάπτυξη, όπως μπορούμε να δούμε. Ο Dow είχε τη χειρότερη πτώση από το 2020 και όλα τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στο ρίσκο ακολούθησαν το παράδειγμά του, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno.

Ο Ayyar προσέθεσε ότι το bitcoin «έχασε ένα βασικό επίπεδο» όταν έπεσε κάτω από τα 37.500 δολάρια και αυτό θα μπορούσε να προδικάζει «μια κίνηση πολύ χαμηλότερα» τις επόμενες ημέρες. Συμπλήρωσε, ότι το bitcoin θα μπορούσε να «αγγίξει» ένα χαμηλό των 30.000 δολαρίων σύντομα και εάν η τιμή πέσει κάτω από αυτό, θα μπορούσε να πέσει στα 25.000 δολάρια.

«Ωστόσο, θα μπορούσαμε να δούμε κάποια ράλι ανακούφισης στο μεταξύ, αλλά τίποτα που να δείχνει μια αλλαγή στο συναίσθημα» εκτός εάν το bitcoin καταφέρει να βρει υποστήριξη στην αγορά πάνω από 42.000 δολάρια, πρόσθεσε ο Ayyar.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουτιά άνω του 5% για το bitcoin

Bitcoin: Ώθηση από τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider