Μια «ανάσα» από τα 30.000 δολάρια το bitcoin - Σε χαμηλά 11 μηνών με απώλειες 12%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια «ανάσα» από τα 30.000 δολάρια το bitcoin - Σε χαμηλά 11 μηνών με απώλειες 12%
Στα χαμηλότερα επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021 το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.

Τελευταία Ενημέρωση 21.43

Κάτω από τα επίπεδα των 30.500 δολαρίων βρέθηκε τη Δευτέρα το bitcoin, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να συνεχίζει να δέχεται τις πιέσεις που προκαλούν στις διεθνείς αγορές ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ενισχυμένος πληθωρισμός που ωθεί τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο σε αύξηση των επιτοκίων τους.

Το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το bitcoin υποχωρούσε κατά 12% στα 30.487 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο του από τον Ιούλιο του 2021.

Πρόκειται για περαιτέρω απομάκρυνση του bitcoin από τα επίπεδα των 40.000 δολαρίων που κινούταν για τους τελευταίους μήνες και για ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα ιστορικά υψηλά των 68.990 δολαρίων που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο του 2021

Μόνο εντός του 2022, η αξία του Bitcoin έχει μειωθεί κατά 27%. Την ίδια ώρα, το Ether υποχωρεί 11,7% στα 2.260 δολάρια.

Η αυστηρότερη νομισματική πολιτική και η μείωση της ρευστότητας απομακρύνουν τους επενδυτές από τα κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με το Bloomberg. Η αύξηση των επιτοκίων δίνει στους επενδυτές χρόνο να αξιολογήσουν την αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον Edul Patel, διευθύνοντα σύμβουλο της Mudrex. «Η πτωτική τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το Bitcoin θα μπορούσε να δοκιμάσει το επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Dow Jones Industrial Average έχασε πάνω από 1.000 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 5%, καταγράφοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση από το 2020. Οι απώλειες συνεχίστηκαν και την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, η Federal Reserve αύξησε την Τετάρτη το επιτόκιο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων διαμορφώθηκε στα 1,68 τρισ. δολάρια την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko.com, ενώ ο όγκος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων ανερχόταν στα 119 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Πτώση 8% και απώλειες 129 δισ. δολαρίων από την αγορά των crypto σε 24 ώρες

Βουτιά άνω του 5% για το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider