Πώς τα crypto funds κερδίζουν συνεχώς έδαφος στον επενδυτικό «χάρτη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς τα crypto funds κερδίζουν συνεχώς έδαφος στον επενδυτικό «χάρτη»
Κάποια σημαντικά ορόσημα κατάφεραν να καταγράψουν τη φετινή χρονιά τα crypto funds ακόμη και μετά την έναρξη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF για το Bitcoin.

Κάποια σημαντικά ορόσημα κατάφεραν να καταγράψουν τη φετινή χρονιά τα crypto funds ακόμη και μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης του πρώτου ETF για το Bitcoin.

Σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence τα επενδυτικά «οχήματα» που παρακολουθούν τα crypto και διαχειρίζονται κεφάλαια σε αυτόν τον κλάδο υπερδιπλασιάστηκαν σε 80 από μόλις 35 στο τέλος του 2020, ενώ τα assets τους εκτινάχθηκαν στα 63 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 24 δισ. δολάρια στην αρχή του έτους.

Παράλληλα, τα κρυπτονομίσματα διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο από το παγκόσμιο επενδυτικό σκηνικό, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό αυξάνονται και οι κερδοσκοπικές τάσεις συνεχίζουν να διεισδύουν στο χώρο, παρά την αστάθεια και τη μεταβλητότητα που κυριαρχεί. Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, κατέγραψε πτώση 56% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο πριν φτάσει σε ιστορικό υψηλό τον Νοέμβριο, για να υποχωρήσει περισσότερο από 30% τις επόμενες εβδομάδες.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι προφανώς ένα φαινόμενο που αρχίζει να απογειώνεται», δήλωσε η Leah Wald, διευθύνουσα σύμβουλος της διαχείρισης crypto assets Valkyrie Investments, στο Bloomberg. «Αν κοιτάξετε τις εισροές από την μεριά του όγκου, ήταν σταθερές ακόμη και στις διορθώσεις για τις οποίες είναι γνωστό το Bitcoin».

Η Grayscale Investments LLC είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με το Grayscale Bitcoin Trust 30 δισ. δολαρίων να κατατάσσεται ως το μεγαλύτερο crypto fund στον κόσμο.

Επιπλέον, η Galaxy Digital Holdings του Michael Novogratz και η Bitwise Asset Management ελέγχουν επίσης δισεκατομμύρια δολάρια σε assets στο κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Παράλληλα, ενώ η πλειονότητα των funds που ξεκίνησαν το 2021 ήταν εκτός των ΗΠΑ, το ντεμπούτο του ETF του Bitcoin αποτέλεσε το μοχλό που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider