Κρυπτονομίσματα
17-09-2021 | 11:44

Ν. Κορέα: Πάνω από 60 ανταλλακτήρια crypto διακόπτουν την λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Ν. Κορέα: Πάνω από 60 ανταλλακτήρια crypto διακόπτουν την λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Περισσότερα από 60 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα πρέπει να ειδοποιήσουν τους πελάτες για μερική ή πλήρη διακοπή των συναλλαγών τους μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη ισχύος ενός νέου νόμου.

Για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, τα ανταλλακτήρια πρέπει να εγγραφούν στη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών έως τις 24 Σεπτεμβρίου, παρέχοντας πιστοποιητικό ασφαλείας από την υπηρεσία ασφάλειας διαδικτύου. Πρέπει επίσης να συνεργαστούν με τράπεζες για να διασφαλίσουν λογαριασμούς με πραγματικά ονόματα.

Τα ανταλλακτήρια που δεν θα εγγραφούν πρέπει να τερματίσουν τις υπηρεσίες τους μετά τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ σε εκείνες που θα εγγραφούν αλλά δεν θα έχουν εξασφαλίσει συνεργασία με τράπεζες θα απαγορεύεται η διαπραγμάτευση στο κορεάτικο νόμισμα γουόν.

«Σε περίπτωση που ορισμένες ή όλες οι υπηρεσίες πρέπει να κλείσουν, (τα ανταλλακτήρια) θα πρέπει να ειδοποιήσουν τους πελάτες για την αναμενόμενη ημερομηνία κλεισίματος και τις διαδικασίες για την ανάληψη χρημάτων τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από το κλείσιμο», δήλωσε η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Προσέθεσε ότι αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 17 Σεπτεμβρίου.

Από όλα τα ανταλλακτήρια, σχεδόν 40 πρόκειται να αναστείλουν όλες τους τις υπηρεσίες. Άλλα 28 έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες με τράπεζες.

Μόνο τέσσερις - οι Upbit, Bithumb, Coinone και Korbit - έχουν καταχωρηθεί και έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες και έτσι θα τους επιτραπεί να πραγματοποιούν συναλλαγές με γουόν.

Ορισμένα μικρότερα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ProBit, Cashierest και Flybit, έχουν ήδη πει ότι θα τερματίσουν τις συναλλαγές με γουόν και ότι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες που αφορούν μόνο τις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων μέχρι να εξασφαλίσουν συνεργασίες με τράπεζες.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

H AMC θα δέχεται τρία ακόμα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin

Ντάλιο: Αν το Bitcoin αποδειχθεί επιτυχημένο, οι αρχές θα το «σκοτώσουν»