Τα 10 πιο εμπορεύσιμα ψηφιακά νομίσματα τον Ιούλιο – Νέοι παίκτες στα crypto

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 10 πιο εμπορεύσιμα ψηφιακά νομίσματα τον Ιούλιο – Νέοι παίκτες στα crypto
Το Tether παρέμεινε το σημαντικότερο  κρυπτονόμισμα, με μηνιαίες συναλλαγές 1,48 τρισ. δολαρίων τον Ιούλιο. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίησή του, όπως και των άλλων δύο δημοφιλέστερων κρυπτονομισμάτων - Bitcoin και Ethereum – υποχώρησαν σημαντικά, με άνοδο νέων «παικτών» στο top ten όγκου συναλλαγών.

To Tether, το Bitcoin και το Ethereum παραμένουν τα τρία πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα παγκοσμίως. Ωστόσο, ο αυξανόμενος αριθμός των επενδυτών που στρέφονται στα ψηφιακά νομίσματα, φέρνουν και άλλα κρυπτονομίσματα στην «πρώτη γραμμή», όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάζει το BlockArabia.com για τη λίστα με τα δέκα κρυπτονομίσματα με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα τον μήνα Ιούλιο.

Τα δεδομένα της CoinMarketCap για τις τιμές και τις κεφαλαιοποιήσεις των κρυπτονομισμάτων έδειξαν ότι το Tether εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το πιο σημαντικό νόμισμα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, με μηνιαίες συναλλαγές 1,48 τρισ. δολαρίων τον Ιούλιο, ποσό σχεδόν ίδιο με αυτό του Ιουνίου. Παρόλα αυτά, η κεφαλαιοποίηση του Tether υποχώρησε ελαφρά τον προηγούμενο μήνα, στα 61,8 δισ. δολ. συγκριτικά με τα 62,4 δισ. δολ. κεφαλαιοποίησης την πρώτη ημέρα του Ιουλίου.

Άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα είδαν σημαντική υποχώρηση στον όγκο αγορών τους σε περίοδο 30 ημερών. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, η τιμή του ακριβότερου στον κόσμο κρυπτονομίσματος, του Bitcoin, κατέγραψε άλμα 26%, φτάνοντας τα 41,963 δολ. την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Ωστόσο, ο όγκος συναλλαγών του «ηγέτη» των κρυπτονομισμάτων σχεδόν υποχώρησε στο μισό, πέφτοντας από τα σχεδόν 1,2 τρισ. δολ. τον Ιούνιο στα 642,7 δισ. δολ. τον Ιούλιο.

Το Ethereum κατέγραψε επίσης σημαντική υποχώρηση, με τον μηνιαίο όγκο συναλλαγών του τον Ιούλιο να υποχωρεί κατά 43%, στα 505,9 δισ. δολ. Εντούτοις, η κεφαλαιοποίησή αυξήθηκε κατά σχεδόν 30% την ίδια περίοδο, ανερχόμενη στα 303,5 δισ. δολ. από τα 237,8 δισ. δολ.

Το EOS, το τέταρτο πιο εμπορεύσιμο κρυπτονόμισμα τον Ιούνιο, δεν κατάφερε να είναι στη λίστα με τα δέκα πιο εμπορεύσιμα κρυπτονομίσματα τον Ιούλιο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο όγκος συναλλαγών του βούλιαξε κατά 92% σε σχέση με τον Ιούνιο, από τα 288,9 δισ. δολ. σε μόλις 21 δισ. δολ.

Παρότι ο όγκος συναλλαγών του τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 25%, στα 194,4 δισ. δολ., το Dogecoin, από την άλλη, αναρριχήθηκε κατά μία θέση, στην τέταρτη με τα πιο εμπορεύσιμα κρυπτονομίσματα διεθνώς.
Τα στατιστικά εμφανίζουν σημαντικές αλλαγές στο υπόλοιπο μισό της λίστας εμπορευσιμότητας τον Ιούλιο. Τα Polygon, Bitcoin Cash, Chainlink, και Stellar, τα οποία γνώρισαν επίσης εντυπωσιακό όγκο συναλλαγών τον Ιούλιο, δεν κατάφεραν να είναι τον Ιούλιο στη λίστα με τα δέκα πιο εμπορεύσιμα κρυπτονομίσματα.

Ο όγκος συναλλαγών του XRP, ένατου περισσότερο εμπορεύσιμου κρυπτονομίσματος τον Ιούνιο, έκανε βουτιά 53%, υποχωρώντας στα 76,7 δισ. δολ. Όμως, το κρυπτονόμισμα για προϊόντα που αναπτύχθηκε από την Ripple Labs κατετάγη στην έβδομη θέση των πιο εμπορεύσιμων κρυπτονομισμάτων τον Ιούλιο.

Τα στατιστικά της CoinMarketCap έδειξαν ότι, σε συγκριτικά με τον Ιούνιο, δύο νέα κρυπτονομίσματα μπήκαν στη λίστα των δέκα πιο εμπορεύσιμων τον Ιούλιο. Με μηνιαίο όγκο συναλλαγών 92,8 δισ. δολ. το PlayDapp κατετάγη έκτο στη λίστα των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, τα στατιστικά δείχνουν ότι η τιμή του token που χρησιμοποιείται στο οικοσύστημα του PlayDapp Blockchain gaming για αγορές και πωλήσεις στοιχείων NFTs (Non-fungible tokens) σε ψηφιακά παιχνίδια, έκανε άλμα 233% στην ίδια περίοδο, από 0,1681 σε 0,5608 δολ.

Το WETH, ή Wrapped Ethereum, κατετάγη έβδομο στη λίστα με όγκο αγορών 61,7 δισ. δολ. σε περίοδο 30 ημερών.

Τα USD Coin και Ethereum Classic κλείνουν τη λίστα των κορυφαίων δέκα κρυπτονομισμάτων σε εμπορευσιμότητα τον Ιούλιο, με 55,8 δισ. δολ. και 52,7 δισ. δολ. μηνιαίων συναλλαγών αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider