Κρυπτονομίσματα
06-08-2021 | 10:15

Ο Ντίμον σκεπτικιστής για τα κρυπτονομίσματα... αλλά η JPMorgan αυξάνει την έκθεση σε αυτά

Newsroom
Μοιράσου το
Ο Ντίμον σκεπτικιστής για τα κρυπτονομίσματα... αλλά η JPMorgan αυξάνει την έκθεση σε αυτά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εν μέσω συγκρούσεων στο εσωτερικό της, η JPMorgan Chase αποφάσισε να προσφέρει περαιτέρω υπηρεσίες μέσω του wealth management σε έξι funds κρυπτονομισμάτων τον περασμένο. 

Σύμφωνα με το CNBC, την Πέμπτη, οι οικονομικοί σύμβουλοι είχαν τη δυνατότητα να αρχίσουν να τοποθετούν πελάτες του private banking σε ένα νέο fund που δημιουργήθηκε για το Bitcoin. Το fund είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της NYDIG και των υπηρεσιών προσφέρει σε πελάτες της αντίπαλης ισχυρής αμερικανικής τράπεζας Morgan Stanley, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι, με γνώση των διαδικασιών.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η JPMorgan απέκτησε πρόσβαση σε τέσσερα fund από την Grayscale Investments και ένα από την Osprey Funds αυξάνοντας έμμεσα την έκθεση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων: Grayscale Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Cash Trust, Grayscale Ethereum Trust, Grayscale Ethereum Classic Trust και Osprey Bitcoin Trust, είπαν οι άνθρωποι.

Από την άλλη, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, ήταν ένας από τους πιο ένθερμους σκεπτικιστές της Wall Street για το Bitcoin και τα υπόλοιπα ψηφιακά asset.

Οι κινήσεις της JPMorgan, της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ στη βάση των περουσιακών στοιχείων βάζουν τέλος στην πολυετή απροθυμία της Wall Street να ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα. Ειδικά από τη στιγμή που ακολουθούν οι Morgan Stanley, Goldman Sachs για να προσφέρουν υπηρεσίες για το ισχυρό cryptocurrency στους πελάτες, με εκατοντάδες μικρότερες τράπεζες να ακολουθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Εγκρίθηκε fund που θα επενδύει σε κρυπτονομίσματα και πληροί τους κανόνες της ΕΕ