Το Tesla Model Y γίνεται πιο προσιτό στην ελληνική αγορά

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Tesla Model Y γίνεται πιο προσιτό στην ελληνική αγορά
Το Tesla Model Y (Πηγή: Tesla)
Η Tesla ρίχνει την τιμή του Model Y, στοχεύοντας σε αύξηση των πωλήσεων και στην προώθηση της βιώσιμης ενέργειας.

Σε μια εποχή όπου η βιώσιμη ενέργεια καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική, η Tesla επιδιώκει να καταστήσει τα οχήματά της πιο προσιτά στο κοινό. Με την εφαρμογή πρωτοποριακών διαδικασιών στη μηχανική και την κατασκευή, η εταιρεία μειώνει το κόστος παραγωγής, μεταφέροντας τα οφέλη στους καταναλωτές. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η μείωση της τιμής του Tesla Model Y, το οποίο πλέον ξεκινά από 42.990€, ή 34.990€ με την επιδότηση για ηλεκτρικά οχήματα του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».

Η αύξηση των παραδόσεων και της παραγωγής της Tesla το 2023 επιβεβαιώνει την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα. Η Tesla είδε μια αύξηση 38% στις παραδόσεις και 35% στην παραγωγή σε ετήσια βάση, με το Model Y να κατακτά τις πωλήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, και την Ελβετία, το Model Y έγινε το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο συνολικά, ενώ σημείωσε τις υψηλότερες πωλήσεις EV σε αρκετές άλλες χώρες.

Το Tesla Model Y (Πηγή: Tesla)

Το Model Y έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων στη Δανία που κρατούσε από το 1986 και στην Ισλανδία η Tesla ξεπέρασε ένα 33ετές ρεκόρ μάρκας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Model Y θα κατακτήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή του θέση στην αγορά.

Το Tesla Model Y, πέρα από την προσιτή τιμή, προσφέρει μεγάλη αυτονομία, άνεση, αποδοτικότητα, ασφάλεια, και διασκέδαση στην οδήγηση. Οι ιδιοκτήτες του Model Y έχουν επίσης πρόσβαση στους περισσότερους από 14.000 Superchargers της Tesla σε όλη την Ευρώπη, καθώς και σε ένα εξελιγμένο δίκτυο μεταπώλησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider