Νέο Renault Clio: H αιώνια νεότητα του εμβληματικού γαλλικού supermini

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο Renault Clio: H αιώνια νεότητα του εμβληματικού γαλλικού supermini
Renault Clio
Το νέο Renault Clio ανανεώθηκε και έγινε ακόμα πιο ελκυστικό, παραμένοντας σημείο αναφοράς στα compact μοντέλα.

Το νέο Renault Clio, η πέμπτη γενιά του θρυλικού γαλλικού supermini, φέρνει μια πιο ώριμη και εξελιγμένη προσέγγιση στην κατηγορία. Αυτό το εμβληματικό μοντέλο, με πάνω από 16 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως σε 33 χρόνια ύπαρξης και δύο τίτλους "Αυτοκίνητο της Χρονιάς", συνεχίζει να κατακτά νέες κορυφές. Υπό την αιγίδα της στρατηγικής "Nouvelle Vague" της Renault, το νέο Clio αναβαθμίζεται σχεδιαστικά και ενσωματώνει στοιχεία από τα νέα μοντέλα της εταιρείας, προσφέροντας μια φρέσκια και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η νέα σχεδιαστική προσέγγιση του νέου Renault Clio εντυπωσιάζει από κάθε άποψη. Με την καρό μάσκα, τα full-LED φωτιστικά σώματα εμπρός και τα διάφανα φωτιστικά πίσω, το αυτοκίνητο εκπέμπει μια αύρα που μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι μικρές λεπτομέρειες, όπως το σπόιλερ εμπρός και ο πίσω διαχύτης, καθώς και το λογότυπο της Alpine στα φτερά, προσδίδουν στο Clio μια αίσθηση μονοθέσιου από την Alpine F1. Αυτά τα στοιχεία ανανέωσης ενισχύουν την ταυτότητα της Renault και προσδίδουν στο νέο Renault Clio μια απρόσμενη και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Renault Clio

Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο Renault Clio διατηρεί τον ευρύχωρο και λειτουργικό σχεδιασμό που χαρακτήριζε τις προηγούμενες εκδόσεις. Ο χώρος προσφέρει άνετες θέσεις για τους επιβάτες και είναι πλήρως εξοπλισμένος με προηγμένη τεχνολογία. Η περιβαλλοντική ευαισθησία είναι επίσης σημαντική, καθώς η Renault χρησιμοποιεί οικολογικά υλικά και ανακυκλωμένα πλαστικά υφάσματα. Για παράδειγμα, το 72% των ινών των καθισμάτων προέρχεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της εταιρείας για αειφορία και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Renault Clio

Όσον αφορά την τεχνολογία, το νέο Renault Clio διαθέτει το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK, που περιλαμβάνει μια οθόνη αφής 7 ή 9,3 ιντσών. Το σύστημα προσφέρει ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone και πολλές λειτουργίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Επιπλέον, το Clio διαθέτει ρυθμίσεις MULTI-SENSE, που επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόσει την εμπειρία οδήγησης ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Renault Clio

Στον τομέα των κινητήρων, το νέο Renault Clio προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών. Οι κινητήρες περιλαμβάνουν βενζινοκινητήρες (ατμοσφαιρικούς και turbo), diesel και την ισχυρή υβριδική τεχνολογία E-Tech 145 PS. Οι κινητήρες αυτοί προσφέρουν απόδοση που φέρνει στο νου τα αυτοκίνητα GTI και κατανάλωση που θυμίζει μοτοσικλέτα (από 4,1 L/100 km).

Renault Clio

Το πλήρως υβριδικό σύστημα E-Tech συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μια μπαταρία, προσφέροντας βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και εκτεταμένη αυτονομία, έως 900 χιλιόμετρα. Ο κινητήρας του νέου Renault Clio E-Tech full hybrid προσφέρει μια νέα, σύγχρονη εμπειρία οδήγησης, που είναι συναρπαστική, οικονομική και αθόρυβη. Το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης αποδεικνύεται άμεσο στην απόκριση, ενώ, παράλληλα, προσφέρει οικονομία καυσίμου.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του νέου Renault Clio E-Tech full hybrid είναι ότι έως και το 80% των μετακινήσεων στην πόλη γίνονται ηλεκτροκίνητα. Το υβριδικό σύστημα κίνησης του νέου Renault Clio E-Tech full hybrid συνδυάζεται με ένα αυτόματο, ευφυές και πολλαπλών λειτουργιών κιβώτιο ταχυτήτων.

Renault Clio

Η έκδοση 1.0 TCe 100 LPG του νέου Renault Clio εφοδιάζεται με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης - LPG), που προσφέρει μια τεχνολογικά εξελιγμένη προσέγγιση για τη μείωση των εκπομπών CO. Η ευελιξία του εξασφαλίζει αυτονομία έως και 1.200 χιλιόμετρα, προσφέροντας επίσης οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.

Οδηγώντας το νέο Renault Clio, θα ζήσετε μια εντυπωσιακή εμπειρία. Το αυτοκίνητο προσφέρει αποτελεσματική επιτάχυνση και άνετη οδήγηση, ενώ η συμπεριφορά και το κράτημά του στον δρόμο είναι εξαιρετικά. Η ανάρτηση και το πλαίσιο συνεργάζονται άριστα και προσφέρουν καλή πρόσφυση και απορρόφηση κραδασμών, βελτιώνοντας την άνεση και την οδηγική εμπειρία.

Renault Clio

Με όλες αυτές τις αναβαθμίσεις και τις προηγμένες τεχνολογίες, το νέο Renault Clio επιβεβαιώνει τη θέση του ως ένα από τα πιο πλήρη και αξιόπιστα μοντέλα στην κατηγορία του. Με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, την προηγμένη τεχνολογία και τις αξιοσημείωτες επιδόσεις του, το Clio προσφέρει μια ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία για τους οδηγούς που αναζητούν ένα compact αυτοκίνητο με υψηλές προδιαγραφές που μπορεί να καλύψει όλες τις μεταφορικές τους ανάγκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider