Opel: Επένδυση 130 εκατ. ευρώ για το νέο της ηλεκτρικό SUV

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Opel: Επένδυση 130 εκατ. ευρώ για το νέο της ηλεκτρικό SUV
Opel CEO Φλόριαν Χατλ
Η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Άιζεναχ θα φιλοξενεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2024 το διάδοχο του Opel Grandland.

Μία ακόμα σημαντική επένδυση ανακοίνωσε η Stellantis, ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας από πλευράς όγκου παραγωγής οχημάτων. Μετά τα 200 εκατ. ευρώ που θα επενδυθούν για την κατασκευή αυτοκινήτων της Fiat στην Αλγερία, περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τη νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Opel στο Άιζεναχ της Γερμανίας.

Εκεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα κατασκευάζεται ο διάδοχος του Grandland,ένα αμιγώς ηλεκτικό μοντέλο. Θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα STLA Medium, η οποία προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό και εξασφαλίζει μεγάλες ταχύτητες φόρτισης. «Η απόφαση αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην πορεία της Opel προς το στόχο να γίνει αμιγώς ηλεκτρική στην Ευρώπη έως το 2028», δήλωσε ο CEO της γερμανικής μάρκας, Φλόριαν Χατλ.

Σήμερα στο Άιζεναχ κατασκευάζεται το Grandland, τόσο με συμβατικό σύστημα κίνησης όσο ως plug-in hybrid. Το εργοστάσιο στο κρατίδιο της Θουριγγίας άρχισε να λειτουργεί το 1992, με πρώτο αυτοκίνητο το Astra.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider