Volkswagen: Θα επενδύσει 460 εκατ. ευρώ στο Βόλφσμπουργκ για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Θα επενδύσει 460 εκατ. ευρώ στο Βόλφσμπουργκ για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Εργοστάσιο Βόλφσμπουργκ (Πηγή: Volkswagen)
Από το 2023 θα κατασκευάζεται στο Βόλφσμπουργκ το ανανεωμένο ID.3, ενώ θα ακολουθήσει ένα ηλεκτρικό SUV.

Τη σταδιακή μετατροπή του κεντρικού της εργοστασίου στο Βόλφσμπουργκ σε μονάδα παραγωγής αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων, αρχίζει η Volkswagen. Το αρχικό πλάνο προβλέπει επενδύσεις ύψους 460 εκατ. ευρώ, από τώρα έως τις αρχές του 2025. Οι πρώτες αλλαγές που θα γίνουν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο όλου του Volkswagen Group αφορούν την παραγωγή από το 2023 του compact ηλεκτρικού ID.3.

Αφού η παραγωγή του ID.3 φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο, θα ακολουθήσει στο Βόλφσμπουργκ η παραγωγή ενός ακόμα ηλεκτρικού μοντέλου, στην κατηγορία των SUV. Το ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB+, εξέλιξη της τωρινής ΜΕΒ, που θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και υψηλότερες ταχύτητες φόρτισης.

Επόμενο στάδιο θα είναι η παραγωγή της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της μάρκας, ενός project που έχει την κωδική ονομασία Trinity. Θα κάνει χρήση της μελλοντικής πλατφόρμας SSP, την οποία θα μοιράζονται αρκετές μάρκες του Ομίλου Volkswagen. Το αργότερο έως τα τέλη του 2033, το εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ – όπως και όλες οι μονάδες της Volkswagen στην Ευρώπη – θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και επενδύσεις, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε κι άλλο την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου στο Βόλφσμπουργκ και να προσφέρουμε στο εργατικό δυναμικό μία μακροπρόθεσμη προοπτική», δήλωσε ο Τόμας Σάφερ, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Volkswagen.

Τόμας Σάφερ, CEO Volkswagen

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.