Νέες αλλαγές στη διοίκηση της Volkswagen

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες αλλαγές στη διοίκηση της Volkswagen
(Πηγή: Volkswagen)
Τα τμήματα ηλεκτροκίνησης και λογισμικού της γερμανικής μάρκας συγχωνεύονται, με τον Τόμας Ούλμπριχ να αναλαμβάνει υπεύθυνος.

Η διοικητική αναδιάρθρωση εντός του Volkswagen Group, μετά την ανάληψη καθηκόντων CEO από τον Όλιβερ Μπλούμε, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η Volkswagen, η πρώτη σε πωλήσεις μάρκα του γερμανικού ομίλου, ανακοίνωσε μία σειρά από αλλαγές στο Διοικητικό της Συμβούλιο, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022.

Η σημαντικότερη είναι η τοποθέτηση του Τόμας Ούλμπριχ ως υπεύθυνου του νέου τομέα New Mobility της μάρκας. Σε αυτό συγχωνεύονται τα τμήματα σειρές ηλεκτρικών μοντέλων και λογισμικού, το οποίο έχει βαρύνουσα σημασία στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Τη θέση του Ούλμπριχ ως μέλος του ΔΣ για την Τεχνική Ανάπτυξη (TD) αναλαμβάνει ο Κάι Γκρούνιτζ. Ο Γκρούνιτζ ήταν μέχρι τώρα υπεύθυνος Ανάπτυξης στα επαγγελματικά οχήματα της Volkswagen.

Αποχωρώντας από το Volkswagen Group Ρωσίας, ο Πάτρικ Αντρέας Μάγιερ τοποθετείται CFO της Volkswagen, στη θέση του Αλεξάντερ Σάιτζ, που μετακινείται στη θέση του Προέδρου του Volkswagen Group Νότιας Αμερικής.

Ο Μπλούμε, ο οποίος παραμένει CEO της Porsche, θέλει οι μάρκες του Ομίλου Volkswagen να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιχειρηματική ευθύνη, ώστε να μειωθεί η πολυπλοκότητα της διαχείρισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider