H Stellantis επενδύει στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Stellantis επενδύει στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης
Το παγκόσμιο δίκτυο τεχνικών κέντρων του Ομίλου αναβαθμίζεται στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030.

Στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών που θα καταστήσουν τα αυτοκίνητα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και πιο ασφαλή, εστιάζει η Stellantis. Πρόσφατα ο Όμιλος που περιλαμβάνει 14 μάρκες, επένδυσε 33 εκατομμύρια ευρώ σε δύο από τις βασικότερες εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης (R&D) που διαθέτει, το Orbassano Safety Center που βρίσκεται στο Τορίνο και το κέντρο δοκιμών στο Auburn Hills της πολιτείας Μίσιγκαν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιταχύνει την εκτέλεση του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 50% την περίοδο 2021 – 2030 και την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα μέχρι το 2038.

Οι παραπάνω εγκαταστάσεις ήδη αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες για το Όμιλο Stellantis, στους χώρους των οποίων έχουν εξελιχθεί μοντέλα και τεχνολογίες των Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Lancia, Abarth και Fiat Professional. Το πιο πρόσφατο μοντέλο που έχει εξελιχθεί στην περίπτωση του Orbassano είναι η νέα Alfa Romeo Tonale, ενώ στην περίπτωση του Auburn Hills είναι το νέο Jeep Grand Cherokee, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του είναι διαθέσιμο με Plug-in Hybrid σύστημα (4xe).

Οι νέες προσθήκες στις εγκαταστάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων:

Νέες ψηφιακές μεθόδους επεξεργασίας δεδομένων και αναβαθμίσεις στις τέσσερις πίστες δοκιμών για τη δοκιμή και εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV), αλλά και εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης για επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV).

Αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν και την τοποθέτηση κυλιόμενου τάπητα με δυνατότητα αλλαγής κλίσης για μεγαλύτερης ακρίβειας μετρήσεις της αεροδυναμικής απόδοσης των οχημάτων. Ο συγκεκριμένος τομέας είναι κρίσιμης σημασίας για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των εξηλεκτρισμένων οχημάτων και την αύξηση της αυτονομίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider