Πρόεδρος BMW Group: Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχιστούν και το 2023

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόεδρος BMW Group: Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχιστούν και το 2023
Όλιβερ Τσίπσε
Ο Όλιβερ Τσίπσε εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος για το παρόν και το μέλλον του ομίλου, κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση.

Υψηλούς στόχους για τις πωλήσεις εντός του 2022 έχει το BMW Group, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις συνέπειες από τον Πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του γερμανικού ομίλου, Όλιβερ Τσίπσε, στόχος είναι οι πωλήσεις φέτος να φθάσουν τα επίπεδα του 2021.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του BMW Group στο Μόναχο, ο Τσίπσε υποστήριξε ότι χωρίς την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το περιθώριο ΕΒΙΤ θα ήταν 8-10%, ενώ τώρα ο στόχος αναπροσαρμόζεται στο 7-9%. Ο Πρόεδρος του BMW Group προσέθεσε ότι τα κέρδη προ φόρων θα είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά του 2021, κυρίως λόγω της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive στην Κίνα.

BMW Group

Χαρακτήρισε «stress test» για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία την έλλειψη ημιαγωγών. «Δεν είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε όσα αυτοκίνητα μπορούμε να πουλήσουμε. Πραγματικά μας θλίβει οι πελάτες μας να είναι σε τόσο μεγάλη αναμονή, όμως ένα σύγχρονο αυτοκίνητο περιλαμβάνει χιλιάδες τσιπ». Ο Όλιβερ Τσίπσε προέβλεψε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχιστούν, «τουλάχιστον για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και τις αρχές του 2023».

Απευθυνόμενος στους μετόχους της εταιρείας είπε ότι το BMW Group «έχει μια ισχυρή κεφαλαιακή δομή και είναι εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση. Αυτή η γερή βάση μας στηρίζει, ειδικά σε δύσκολους καιρούς». Όπως ανακοίνωσε, το προτεινόμενο μέρισμα είναι 5,8 ευρώ ανά κοινή και 5,82 ευρώ ανά προνομιούχα μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider