Hertz: Θα αποκτήσει 65.000 ηλεκτρικά Polestar μέσα σε μία πενταετία

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hertz: Θα αποκτήσει 65.000 ηλεκτρικά Polestar μέσα σε μία πενταετία
Σε στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης προχωρούν οι δύο εταιρείες.

Σε μία σημαντική συμφωνία για την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέληξαν η Hertz και η Polestar. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας, η αμερικάνικη εταιρεία βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μίσθωσης οχημάτων θα αποκτήσει από τη σουηδική μάρκα έως 65.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στην επόμενη πενταετία. Η Polestar, το σπορ παρακλάδι της Volvo, κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα πρώτα ηλεκτρικά Polestar θα προστεθούν στον στόλο της Hertz την άνοιξη για την Ευρώπη και προς τα τέλη του έτους για τη Βόρεια Αμερική. Η προμήθεια των 65.000 αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Hertz να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της κοινής χρήσης οχημάτων.

Πέρα από το τμήμα του leasing, τα ηλεκτρικά Polestar της Hertz θα είναι διαθέσιμα και σε οδηγούς για πλατφόρμες όπως η Uber. Το πρώτο μοντέλο που θα παραγγείλει η Hertz είναι το Polestar 2, ένα compact crossover με αυτονομία άνω των 500 χλμ. και ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων Android Automotive OS.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Polestar και ανυπομονούμε να εντάξουμε στο στόλο μας τα πολυτελή τους ηλεκτρικά μοντέλα», δήλωσε ο Στίβεν Σερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz. «Η συνεργασία αυτή είναι το επόμενο βήμα στο φιλόδοξο πλάνο να γίνουμε ηγετική δύναμη στο σύγχρονο οικοσύστημα των μετακινήσεων, με έναν φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον».

Η Polestar ανακοίνωσε ότι σχεδόν τριπλασίασε τις πωλήσεις της το 2021 και εκτιμά ότι θα τις υπερδιπλασιάσει το 2022, φθάνοντας σε ετήσιες πωλήσεις το 2025 τις 290.000 αυτοκίνητα. «Η συνεργασία με μία καινοτόμο παγκόσμια εταιρεία όπως η Hertz θα διευρύνει το κοινό που θα βιώσει την συναρπαστική εμπειρία οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου», ανέφερε ο Τόμας Ίνγκελατ, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar.

(Πηγή φωτογραφίας: Polestar)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider