Η BMW απέκτησε το βελτιωτικό οίκο Alpina

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η BMW απέκτησε το βελτιωτικό οίκο Alpina
Alpina
To συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών λήγει στα τέλη του 2025 και θα συνεχιστεί υπό νέα μορφή

Η Alpina, με έδρα το Μπούχλοε στα δυτικά προάστια του Μονάχου, είναι ο πιο γνωστός βελτιωτής μοντέλων της BMW. Από το 2026, αφού ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2025 το υπάρχον συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών, θα αποτελέσει μέλος του BMW Group, όπως έκανε γνωστό ο γερμανικός όμιλος.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι τόσο η BMW όσο και η Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG (η οικογενειακή επιχείρηση που κατέχει τη φίρμα Alpina) συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Για την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της Alpina στο BMW Group απομένει η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού.

Η πώληση του εμπορικού σήματος της Alpina και η μη συνέχιση του προγράμματος βελτιώσεων μοντέλων της BMW μετά το τέλος του 2025 θα έχει επιδράσεις στις θέσεις εργασίας στην μονάδα του Μπούχλοε. Η BMW ανέφερε ότι σε όσους δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται στην έδρα της Alpina θα προσφερθεί κάποια άλλη θέση είτε στο BMW Group είτε σε προμηθευτές ή εξωτερικούς συνεργάτες του ομίλου.

«Θα συνεχίσουμε την κληρονομία του πατέρα μας και να επενδύουμε στην παράδοση του ονόματος Bovensiepen. Με την εξειδίκευση και τα υψηλά στάνταρ ποιότητάς μας, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να παρουσιάζουμε προτάσεις στην αγορά. Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε την κοινωνική ευθύνη που έχουμε απέναντι στο προσωπικό μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να μετριάσουμε τον αντίκτυπο που θα προκληθεί από την αναδιοργάνωση της εταιρείας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Alpina, Φλόριαν Μποβενζίπεν.

Alpina

«Η μακρόχρονη συνεργασία μας με την Alpina περνά σε ένα νέο κεφάλαιο. Η απόκτηση των δικαιωμάτων του σήματός της, θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε την μελλοντική πορεία αυτής της μάρκας που έχει μακρά παράδοση», σχολίασε o Πίτερ Νότα, μέλος του ΔΣ της BMW, υπεύθυνος για τους Πελάτες, τις Μάρκες και τις Πωλήσεις.

Η ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1965 και ειδικεύτηκε στη βελτίωση αυτοκινήτων BMW και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 1978 άρχισε την παραγωγή αυτοκινήτων που βασίζονται σε μοντέλα της BMW. Σήμερα απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους, ενώ η ετήσια παραγωγή της για το 2021 ήταν περίπου 2.000 οχήματα. Πέρα από την Ευρώπη, οι κυριότερες αγορές της είναι η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μέση Ανατολή. Η οικογένεια Μποβενζίπεν διαθέτει επίσης την οινοποιία Alpina.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider