BMW: Προσχωρεί στο project βιώσιμης εξόρυξης λιθίου στη Χιλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BMW: Προσχωρεί στο project βιώσιμης εξόρυξης λιθίου στη Χιλή
Το project ξεκίνησε την άνοιξη του 2021 από τις BASF, Mercedes-Benz Group AG, Daimler Truck AG, Fairphone και Volkswagen Group.

Η υπεύθυνη διαχείριση φυσικών πόρων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του ομίλου της BMW. Μάλιστα μετέχει σε ένα project, το «Responsible Lithium Partnership», όπου ως στόχο έχει την κατανόηση της υπεύθυνης διαχείρισης φυσικών πόρων σε συνεργασία με τοπικές ομάδες ενδιαφέροντος για να αναπτυχθεί η δημιουργία ενός οράματος για το μέλλον της αλυκής Salar de Atacama στη Χιλή.

Το project ξεκίνησε την άνοιξη του 2021 από τις BASF, Mercedes-Benz Group AG, Daimler Truck AG, Fairphone και Volkswagen Group και δεν προωθεί την προμήθεια λιθίου ούτε την αγορά ή πώληση ορυκτών πρώτων υλών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο όμιλος BMW, ως νέο μέλος, συνεισφέρει με μία επιστημονική μελέτη. Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι να βελτιωθεί η επιστημονική κατανόηση της σχέσης μεταξύ γλυκού νερού και υδροφορέων άλμης λιθίου, η αξιολόγηση διαφόρων τεχνολογιών και η απόκτηση της τεχνογνωσίας για την αξιολόγηση βιώσιμης εξόρυξης λιθίου. Η μελέτη προσφέρει μία επιστημονική βάση για μελλοντικές αποφάσεις ως προς την προμήθεια λιθίου.

Ο Γερμανικός Οργανισμός Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ) συντονίζει το project, στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για το μέλλον των λεκανών απορροής της Salar de Atacama. Εταιρείες εξόρυξης λιθίου και χαλκού, και εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, των τοπικών κοινοτήτων και της κυβέρνησης καλούνται σε μία τοπική πλατφόρμα πολλαπλών ενδιαφερομένων μερών, όπου θα αναπτύξουν μέτρα από κοινού. Ένας ακόμα στόχος είναι η δημιουργία ενός κοινού σχεδίου δράσης με σκοπό τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης διαχείρισης φυσικών πόρων και την εφαρμογή των πρώτων βημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider