6 αξεσουάρ αυτοκινήτου που είναι must σε ένα καινούριο Ι.Χ.

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
6 αξεσουάρ αυτοκινήτου που είναι must σε ένα καινούριο Ι.Χ.
Το insider προτείνει 6 αξεσουάρ, που θεωρεί πολύ χρήσιμο να περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του επόμενου αυτοκινήτου σας και δεν προορίζονται για φιγούρα, αλλά αναβαθμίζουν την ασφάλεια και άνεση οδήγησης!

Κάποτε φτάνει για τους περισσότερους η ώρα να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους με ένα καινούριο. Ένα από τα ζητήματα που καλείται να λύσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι αναμφίβολα ο εξοπλισμός του νέου του οχήματος, κάτι αρκετά δύσκολο με βάση την τεράστια γκάμα αξεσουάρ και συνδυαστικών πακέτων, που προσφέρουν πλέον οι περισσότερες εταιρείες για όλη τη γκάμα των μοντέλων τους. Ορισμένοι έχουν αδυναμία στο…φαίνεσθαι, γι αυτό και επενδύουν αρκετά χρήματα σε εξοπλιστικά στοιχεία με αντικείμενο την εικόνα του νέου τους αποκτήματος, όπως είναι για παράδειγμα οι ντιζαϊνάτες ζάντες αλουμινίου ή διάφορα κιτ οπτικής αναβάθμισης.

Το insider έχει ωστόσο την άποψη, ότι πρώτα πρέπει να επενδύσεις σε συστήματα και αξεσουάρ που είναι αρκετές φορές προαιρετικά, αλλά κάνουν ασφαλέστερη και πιο άνετη τη συμβίωσή μας με το καινούριο μας αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προτείνει έξι τέτοια χρήσιμα αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν όχι μόνον μία ορθολική επιλογή αλλά προσδίδουν και υψηλότερη αξία μεταπώλησης για το μέλλον.

Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων έχουν αλλάξει γνώμη σχετικά με τη χρησιμότητα των αυτόματων σαζμάν, που αποτελούν τον εφιάλτη των…ορθοπεδικών και ανακουφίζουν τους οδηγούς ειδικότερα από κάποια ηλικία και πάνω. Ενας λόγος υπέρ των αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων είναι η αμεσότητα των αλλαγών σχέσεων σε σύγκριση με το παρελθόν. Επίσης δεν είναι πλέον τόσο ζημιάρικα και χάρη στον έξυπνο προγραμματισμό τους αποδεικνύονται συχνά οικονομικότερα σε κατανάλωση σε σχέση με τα χειροκίνητα.

Δεν είναι το φτηνότερο αξεσουάρ, αξίζει όμως σίγουρα τα λεφτά του, καθώς με τη συγκεκριμένη τεχνολογία φωτίζεται εξαιρετικά ο δρόμος στο σκοτάδι. Επίσης η δέσμη του φωτός προσαρμόζεται άμεσα και ιδανικά στις  εκάστοτε συνθήκες χωρίς να τυφλώνει τα οχήματα που κινούνται αντίθετα ή βρίσκονται μπροστά σου, κάτι που ισχύει δυστυχώς για πολλά συστήματα αυτόματης εναλλαγής της σκάλας των προβολέων.

Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων. Αν επικεντρώνεσαι ωστόσο αποκλειστικά στην κυκλοφορία, κινδυνεύεις να αγνοήσεις σημαντικές πληροφορίες όπως π.χ. ότι κινείσαι πάνω από το όριο ταχύτητας και να εισπράξεις κάποιο πρόστιμο. Με την προβολή όλων αυτών των πληροφοριών στο παρμπρίζ μπροστά από τον οδηγό λύνεται το πρόβλημα και έχεις τα πάντα υπό έλεγχο, χωρίς να χρειαστεί να πάρεις το βλέμμα σου από τον δρόμο.

Αποτελεί κατά την άποψή μας ένα από τα must του εξοπλισμού ενός καινούριου αυτοκινήτου, επειδή διευκολύνει αφάνταστα τον οδηγό στις αλλαγές λωρίδας και στις προσπεράσεις προειδοποιώντας τον αν βρίσκονται άλλα οχήματα στη νεκρή του γωνία. Αυτό συμβαίνει πλέον ολοένα συχνότερα, επειδή τα σημερινά μοντέλα διαθέτουν φαρδύτερα και ενισχυμένα κολονάκια, αλλά και αεροδυναμικότερες γραμμές με μικρότερους εξωτερικούς καθρέπτες, οπότε προσφέρουν πιο περιορισμένη περιμετρική ορατότητα σε σχέση με πολλούς προγόνους τους.

Κάποτε παρκάραμε με την όπισθεν χρησιμοποιώντας απλά τους εξωτερικούς καθρέπτες. Σήμερα έχουν δυσκολέψει οι επιτόπιοι ελιγμοί, καθώς και τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν πολλές κρυφές γωνίες λόγω του σχεδιασμού τους, αλλά και η κυκλοφορία έχει πυκνώσει πολύ και πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα, για να ελέγχεις τα πάντα. Η κλασική κάμερα οπισθοπορείας κάνει ουσιαστικά μισή δουλειά, ενώ μία μοντέρνα κάμερα 360 μοιρών σαρώνει όλον τον περιβάλλοντα χώρο και αποτρέπει ζημιές, όπως  π.χ. γρατσουνίσματα και χτυπήματα πάνω σε «αόρατα» κολονάκια δίπλα στο αυτοκίνητο, κλπ.

Φροντίζει να διατηρεί αυτομάτως τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος των συνεχών επιταχύνσεων και επιβραδύνσεων και αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνθήκες κυκλοφορίας Stop and Go. Εξαιρετικά ευχάριστο και σε ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο, όπου επιλέγεις την ταχύτητα κίνησης και αυτό αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

23:35

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 30χρονη σε τροχαίο στον Ευόσμο

23:15

Τσουκαλάς: Ζητούμε εντολή διακυβέρνησης από τους πολίτες

22:52

Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για το σημαντικό έργο που συντελείται

22:46

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφτηκε παλαιστινιακή πόλη στη Δυτική Όχθη που έχει δεχθεί επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους

22:23

Μαρινάκης για μέτρα ΔΕΘ: «Ένα μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα»

22:17

Μιχαηλίδου: Επισκέφθηκε δύο διαμερίσματα όπου μένουν γυναίκες-ωφελούμενες προγράμματος κοινωνικής κατοικίας

22:11

Χατζηδάκης: Ελπίδα ή περιπέτειες - Αυτό πρέπει να κρατήσουμε απ' την ομιλία Μητσοτάκη

22:09

Καφούνης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

21:54

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της ΝΔ

21:47

Κίνα: Kινεζικός ρομποτικός βραχίονας εκσυγχρόνισε την παραγωγή καουτσούκ της Seng Fong Holdings Berhad στη Μαλαισία

21:44

Με νέα κλιμάκωση απειλεί την Ουάσιγκτον η Τεχεράνη

21:30

Τανάγρα: Τα συλλυπητήρια της αντιπολίτευσης - «Μαύρη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία»

21:18

Νάξος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 67χρονο μετά από ανατροπή ηλεκτρικού ποδηλάτου

21:07

Ιράν: Δέκα νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου μετά από τροχαίο

20:56

Τσεντεμεΐδης (ΔΕΘ-Helexpo): Νέα εποχή ανάπτυξης με επίκεντρο το μητροπολιτικό πάρκο

20:45

Πούτιν σε Γουίτκοφ - Κούσνερ: Οι επαφές είναι επωφελείς

20:34

Ανδρουλάκης: Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα από την τραγική απώλεια των δύο πιλότων του Phantom

20:23

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μείωση τεκμηρίων, προκαταβολής φόρου - Επίδομα και στο Δημόσιο, μηδέν φόρος για τρίτεκνους και αγρότες έως 20.000 ευρώ

20:11

Times: «Μαχαίρι» σε 4.000 θέσεις εργασίας από Jaguar Land Rover

20:00

Η ομιλία Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ - Βίντεο

19:57

Τασούλας: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια των δυο αξιωματικών που επέβαιναν στο Phantom

19:50

Η ξεχωριστή ανάρτηση της Γιώτας Παναγιωτοπούλου για τον Νίκο Χαρδαλιά και το ΑΕΝΑΟΝ

19:41

Συλλυπητήρια Ν. Κακλαμάνη για την απώλεια των δύο πιλότων της ΠΑ

19:31

Κοντογεώργης: Ο συντονισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων στον πυρήνα της Εθνικής Στρατηγικής «Περιφέρεια 2030»

19:25

Δένδιας: Τριήμερο πένθος στις ΕΔ για την απώλεια ζωής των δυο μελών του πληρώματος του μαχητικού αεροσκάφους F-4

19:20

Η υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη εγκαινίασε το περίπτερο του ΟΔΑΠ στην 90ή ΔΕΘ

19:09

Metlen: Υπογραφή σύμβασης δωρεάς για την ανακαίνιση του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης

19:00

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

18:52

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει ισχυρότατη αμυντική διάταξη την οποία μπορεί να προβάλει σε ολόκληρο τον κόσμο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider