6 αξεσουάρ αυτοκινήτου που είναι must σε ένα καινούριο Ι.Χ.

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
6 αξεσουάρ αυτοκινήτου που είναι must σε ένα καινούριο Ι.Χ.
Το insider προτείνει 6 αξεσουάρ, που θεωρεί πολύ χρήσιμο να περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του επόμενου αυτοκινήτου σας και δεν προορίζονται για φιγούρα, αλλά αναβαθμίζουν την ασφάλεια και άνεση οδήγησης!

Κάποτε φτάνει για τους περισσότερους η ώρα να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους με ένα καινούριο. Ένα από τα ζητήματα που καλείται να λύσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι αναμφίβολα ο εξοπλισμός του νέου του οχήματος, κάτι αρκετά δύσκολο με βάση την τεράστια γκάμα αξεσουάρ και συνδυαστικών πακέτων, που προσφέρουν πλέον οι περισσότερες εταιρείες για όλη τη γκάμα των μοντέλων τους. Ορισμένοι έχουν αδυναμία στο…φαίνεσθαι, γι αυτό και επενδύουν αρκετά χρήματα σε εξοπλιστικά στοιχεία με αντικείμενο την εικόνα του νέου τους αποκτήματος, όπως είναι για παράδειγμα οι ντιζαϊνάτες ζάντες αλουμινίου ή διάφορα κιτ οπτικής αναβάθμισης.

Το insider έχει ωστόσο την άποψη, ότι πρώτα πρέπει να επενδύσεις σε συστήματα και αξεσουάρ που είναι αρκετές φορές προαιρετικά, αλλά κάνουν ασφαλέστερη και πιο άνετη τη συμβίωσή μας με το καινούριο μας αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προτείνει έξι τέτοια χρήσιμα αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν όχι μόνον μία ορθολική επιλογή αλλά προσδίδουν και υψηλότερη αξία μεταπώλησης για το μέλλον.

Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων έχουν αλλάξει γνώμη σχετικά με τη χρησιμότητα των αυτόματων σαζμάν, που αποτελούν τον εφιάλτη των…ορθοπεδικών και ανακουφίζουν τους οδηγούς ειδικότερα από κάποια ηλικία και πάνω. Ενας λόγος υπέρ των αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων είναι η αμεσότητα των αλλαγών σχέσεων σε σύγκριση με το παρελθόν. Επίσης δεν είναι πλέον τόσο ζημιάρικα και χάρη στον έξυπνο προγραμματισμό τους αποδεικνύονται συχνά οικονομικότερα σε κατανάλωση σε σχέση με τα χειροκίνητα.

Δεν είναι το φτηνότερο αξεσουάρ, αξίζει όμως σίγουρα τα λεφτά του, καθώς με τη συγκεκριμένη τεχνολογία φωτίζεται εξαιρετικά ο δρόμος στο σκοτάδι. Επίσης η δέσμη του φωτός προσαρμόζεται άμεσα και ιδανικά στις  εκάστοτε συνθήκες χωρίς να τυφλώνει τα οχήματα που κινούνται αντίθετα ή βρίσκονται μπροστά σου, κάτι που ισχύει δυστυχώς για πολλά συστήματα αυτόματης εναλλαγής της σκάλας των προβολέων.

Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων. Αν επικεντρώνεσαι ωστόσο αποκλειστικά στην κυκλοφορία, κινδυνεύεις να αγνοήσεις σημαντικές πληροφορίες όπως π.χ. ότι κινείσαι πάνω από το όριο ταχύτητας και να εισπράξεις κάποιο πρόστιμο. Με την προβολή όλων αυτών των πληροφοριών στο παρμπρίζ μπροστά από τον οδηγό λύνεται το πρόβλημα και έχεις τα πάντα υπό έλεγχο, χωρίς να χρειαστεί να πάρεις το βλέμμα σου από τον δρόμο.

Αποτελεί κατά την άποψή μας ένα από τα must του εξοπλισμού ενός καινούριου αυτοκινήτου, επειδή διευκολύνει αφάνταστα τον οδηγό στις αλλαγές λωρίδας και στις προσπεράσεις προειδοποιώντας τον αν βρίσκονται άλλα οχήματα στη νεκρή του γωνία. Αυτό συμβαίνει πλέον ολοένα συχνότερα, επειδή τα σημερινά μοντέλα διαθέτουν φαρδύτερα και ενισχυμένα κολονάκια, αλλά και αεροδυναμικότερες γραμμές με μικρότερους εξωτερικούς καθρέπτες, οπότε προσφέρουν πιο περιορισμένη περιμετρική ορατότητα σε σχέση με πολλούς προγόνους τους.

Κάποτε παρκάραμε με την όπισθεν χρησιμοποιώντας απλά τους εξωτερικούς καθρέπτες. Σήμερα έχουν δυσκολέψει οι επιτόπιοι ελιγμοί, καθώς και τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν πολλές κρυφές γωνίες λόγω του σχεδιασμού τους, αλλά και η κυκλοφορία έχει πυκνώσει πολύ και πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα, για να ελέγχεις τα πάντα. Η κλασική κάμερα οπισθοπορείας κάνει ουσιαστικά μισή δουλειά, ενώ μία μοντέρνα κάμερα 360 μοιρών σαρώνει όλον τον περιβάλλοντα χώρο και αποτρέπει ζημιές, όπως  π.χ. γρατσουνίσματα και χτυπήματα πάνω σε «αόρατα» κολονάκια δίπλα στο αυτοκίνητο, κλπ.

Φροντίζει να διατηρεί αυτομάτως τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος των συνεχών επιταχύνσεων και επιβραδύνσεων και αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνθήκες κυκλοφορίας Stop and Go. Εξαιρετικά ευχάριστο και σε ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο, όπου επιλέγεις την ταχύτητα κίνησης και αυτό αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:05

Ο δρόμος για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους

08:46

«ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»: Τι αλλάζει με την εφαρμογή της για εργαζόμενους και εργοδότες

08:41

Πρωτοχρονιά στα μπλόκα θα κάνουν οι αγρότες – Στις 12:00 κλείνει η Εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα

08:26

ΤτΕ: Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για το Ταμείο Ανάκαμψης – Το στοίχημα των επενδύσεων

08:17

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πώς λειτουργεί η ρύθμιση και τι σημαίνει στην πράξη για τους δανειολήπτες

08:07

To ΑΙ «απογειώνει» το ηλεκτρονικό έγκλημα - Aπίστευτη deepfake απάτη σε βάρος βρετανικής πολυεθνικής

08:00

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

23:28

Τραμπ: Ο Ζελένσκι «δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ»

23:23

Wall Street: Σε «ακτίνα» ρεκόρ παρέμειναν οι δείκτες

22:51

Το πετρέλαιο έχασε 1 δολάριο με το σενάριο της «υπερπροσφοράς» στο μυαλό των επενδυτών

22:24

ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών

21:58

Ό,τι λάμπει, δεν είναι μόνο χρυσός: Ιστορική ημέρα και για το ασήμι, ρεκόρ για πλατίνα

21:33

Πώς η γήρανση του πληθυσμού αλλάζει τις οικονομίες του κόσμου

21:14

Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»

20:53

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Αγίου Δημητρίου

20:51

Ρωσία: Κάθειρξη 12 ετών για πρώην διπλωμάτη επειδή πούλησε κρατικά μυστικά στις ΗΠΑ

20:33

Εντοπίστηκαν τέσσερις ορειβάτες χωρίς τις αισθήσεις τους στα Βαρδούσια

20:30

Γερμανία: Το ΥΠΕΞ συνιστά «ιδιαίτερη προσοχή» σε όσους θέλουν να επισκεφτούν την Τουρκία

20:10

Αποδοχές δύο «ταχυτήτων»: Στα 1.457 ευρώ ο μέσος μισθός στις μεγάλες επιχειρήσεις, στα 1.032 ευρώ στις μικρές

19:49

Πάνω από 50 δισεκατομμυριούχοι στο «εκκολαπτήριο» της τεχνητής νοημοσύνης

19:38

Ο Ζελένσκι έτοιμος να προκηρύξει δημοψήφισμα για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

19:25

Ρώσος υφΥΠΕΞ: Η Ουκρανία «τορπιλίζει» τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου

18:44

Το Ισραήλ γίνεται η μοναδική χώρα που αναγνωρίζει επισήμως την Σομαλιλάνδη

18:22

Ασήμι: Η τιμή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο - Αλλά πώς γίνεται το trading;

17:46

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο 116ο Κύπελλο Χριστουγέννων, αγώνα κολύμβησης στη Βαρκελώνη

17:22

Προς εβδομαδιαία κέρδη και Santa Claus rally «κοιτάζει» η Wall Street

17:10

Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν θα συμμετάσχουμε για την ώρα σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας

16:50

Σδούκου για αγροτικά μπλόκα: Δεν μπορεί κάποιος να ζητά χωρίς να συζητά - Πληρωμές και επόμενα βήματα

16:15

Πώς θα είναι ο καιρός έως το τέλος της χρονιάς

16:00

Σιγκαπούρη: Στέλεχος της Bank of America κατηγορείται για χρήση ναρκωτικών σε event - Κινδυνεύει να φυλακιστεί και να μαστιγωθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider