Jeep Compass με νέες εκδόσεις και σημαντικές βελτιώσεις (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jeep Compass με νέες εκδόσεις και σημαντικές βελτιώσεις (pics & vid)
Η παραγωγή του Jeep Compass στην Ευρώπη σηματοδοτεί τη διάθεση νέων εκδόσεων με κινητήρα 1.3 λίτρων και νέα στοιχεία σε μετάδοση, διεύθυνση και ανάρτηση.

Ο κινητήρας Firelfy της Fiat που γνωρίσαμε πρόσφατα, στην τετρακύλινδρη έκδοση των 1.3 λίτρων, θα διατίθεται πλέον και στην γκάμα του Jeep Compass, του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε στην Ιταλία, στο εργοστάσιο του Melfi.

Δύο νέες εκδόσεις λοιπόν, με ισχύ 130 και 150 ίππων, που θα συνοδεύονται από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμες από τον Ιούνιο του 2020 και στη χώρα μας.

insider

Ο νέος κινητήρας είναι ένα ιδιαίτερα προηγμένο σύνολο με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και άμεσο ψεκασμό, που συνδυάζει την υψηλή απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση. Με το συγκεκριμένο μοτέρ, το Jeep Compass θα διατίθεται μόνο δικίνητο, για πρώτη φορά όμως από το λανσάρισμά του και ως αυτόματο.

Επιπρόσθετα νέα στοιχεία

Με την έναρξη της παραγωγής του μοντέλου στην Ιταλία, η Jeep έχει προχωρήσει και σε κάποιες επιπρόσθετες βελτιώσεις, ώστε το Compass να ανταποκρίνεται περισσότερο στις συνήθειες οδήγησης των Ευρωπαίων. Διατηρώντας τα κορυφαία εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του, έχει δεχτεί επεμβάσεις σε σύστημα διεύθυνσης και ανάρτηση, ώστε να είναι πιο άμεση η απόκρισή του και σε ασφάλτινο τερέν με συνεχείς στροφές.

insider

Πιο συγκεκριμένα το σύστημα διεύθυνσης έχει γίνει περισσότερο ακριβές και γρήγορο, ενώ στην ανάρτηση έχουν τοποθετηθεί αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping), τα οποία περιορίζουν τις κλίσεις του αμαξώματος, χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της άνεσης.

Στον τομέα της μετάδοσης έχουμε την υιοθέτηση του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη στην έκδοση 1.3 των 150 ίππων, με επιπλέον όμως δυνατότητα λειτουργίας Sport, που επιτρέπει τη διατήρηση της σχέσης στο άφημα του γκαζιού και τις αλλαγές σε μεγαλύτερο αριθμό στροφών λειτουργίας του κινητήρα.

Μεγάλη γκάμα και μια υβριδική έκδοση

Με εκδόσεις δικίνητες, τετρακίνητες, κινητήρες βενζίνης και diesel, κιβώτια χειροκίνητα και αυτόματα, το Jeep Compass προσφέρει δεκάδες επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οδηγού. Εντός του 2020 το μοντέλο θα διατίθεται και ως υβριδικό  Plug-in Hybrid, με ισχύ 240 ίππων δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρική ενέργεια έως 50χλμ. και το σύστημα τετρακίνησης 4xe.

insider

Η έκδοση αυτή αναμένεται από το 2ο εξάμηνο του έτους στη χώρα μας, με εκπομπές CO2 κάτω από 50γρμ./χλμ., Λ.Τ.Π.Φ. κάτω από 40.000 ευρώ και μηδενικό φόρο για τους εταιρικούς χρήστες.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα το Jeep Compass θα προσφέρει την πληρέστερη γκάμα εκδόσεων στην κατηγορία C-SUV. Οι τιμές των νέων εκδόσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider