Πώς μπορείτε να γίνετε πλούσιοι με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς μπορείτε να γίνετε πλούσιοι με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο
Ο δρόμος προς τα πλούτη είναι στρωμένος με κινήσεις που μας «σώζουν» από μεγάλα έξοδα.

Με αφορμή την είδηση για τον μπασκετμπολίστα του NBA, Κόχι Λέοναρντ, ο οποίος παρότι κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επιλέγει να οδηγεί ένα SUV 20ετίας, το Market Watch δίνει τη δική του συμβουλή για τα λεφτά που... ξοδεύουμε σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το άρθρομ το να αγοράζει κανείς καινούργιο αυτοκίνητο κάθε 7 χρόνια είναι «πεταμένα» λεφτά, καθώς όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, αν δεν πρόκειται για αγωνιστική Ferrari τότε κανένα αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση, αλλά χαμένα χρήματα.

Παράλληλα, τονίζει πως οι άνθρωποι που αγοράζουν νέα αυτοκίνητα - ιδίως μάλιστα τα ακριβότερα - το κάνουν μόνο για λόγους πρεστίζ και εγωισμού και όχι για κάποιον ουσιαστικό λόγο ανάγκης.

Όπως αναφέρει, θα μπορούσαν κάλλιστα να αγοράσουν ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, να το πληρώσουν με μετρητά, ώστε να το εξοφλήσουν άμεσα και να μην πληρώσουν επιπλέον τους τόκους της τράπεζας και να κάνουν την ίδια δουλειά που θα έκαναν με ένα νέο, ακριβό αυτοκίνητο που θα έπρεπε να πάρουν δάνειο για να το αγοράσουν.

Η λογική που ακολουθεί ο αρθρογράφος έχει να κάνει τόσο με το κεφάλαιο που θα φύγει από τα αποταμιευμένα χρήματα του αγοραστή, όσο και από τα επιτόκια της τράπεζας. Παράλληλα, υπολογίζει και τα επιπλέον – υψηλότερα - έξοδα που καλείται να πληρώσει ο αγοραστής μακροπρόθεσμα, όπως η ασφάλιση, το σέρβις, τα ανταλλακτικά κτλ.

Ως οικονομικός συμβουλος, ο αρθρογράφος Τζάρεντ Ντίλιαν, τονίζει πως είναι ευκολότερο για τους περισσότερους να «κόψουν» ένα μεγάλο έξοδο, όπως είναι η αγορά ενός αυτοκινήτου, από το να «κόψουν» ένα μικρό, αλλά καθημερινό έξοδο, όπως είναι ο καθημερινός καφές, το καθημερινό ταξί ή το delivery.

Ο δρόμος προς τα πλούτη είναι στρωμένος με κινήσεις που μας «σώζουν» από μεγάλα έξοδα, καταλήγει!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider