Οι φόβοι της Nissan σχετικά με τον Carlos Ghosn

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι φόβοι της Nissan σχετικά με τον Carlos Ghosn
Με αφορμή την σύλληψη του Ghosn και την απαγγελία κατηγοριών από τους εισαγγελείς του Τόκιο, οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας παρουσιάζονται προβληματισμένοι.

Η τρέχουσα εβδομάδα ξεκίνησε με τις επίσημες απαγγελίες κατηγοριών από τους εισαγγελείς του Τόκιο, τόσο προς τον Carlos Ghosn, όσο και προς τον Greg Kelly, καθώς και τη Nissan. Πιο αναλυτικά, ο Ghosn ο οποίος συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου, κατηγορείται για σημαντικές οικονομικές παραβάσεις (απόκρυψη εισοδήματος κατά το ήμισυ επί πέντε χρόνια), ενώ τον Kelly, στενό συνεργάτη του Ghosn και διευθυντικό στέλεχος της Nissan, τον βαραίνει η κατηγορία ότι βοήθησε τον πρώην ισχυρό άντρα της ιαπωνικής φίρμας.

Από τις εισαγγελικές αρχές της Ιαπωνίας, δεν γλίτωσε ούτε η ίδια η Nissan, για την οποία έκριναν ότι φέρει ευθύνη, καθώς κατέθετε τις εν λόγω δηλώσεις εισοδήματος στους αρμόδιους φορείς ελέγχου. Επίσης, μπορεί η ιαπωνική εταιρεία να έχει δηλώσει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, ωστόσο υπάρχουν σημαντικοί λόγοι προβληματισμού από την πλευρά της, καθώς επιδιώκει να απαγορεύσει την οποιαδήποτε πρόσβαση του Ghosn σε διαμέρισμα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, για να αποφευχθεί τυχόν αλλοίωση ή καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων από εκείνον ή την οικογένεια του.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στην Κόπα Καμπάνα και ανήκει στη Nissan, ωστόσο ένα δικαστήριο της Βραζιλίας παραχώρησε στον Ghosn πρόσβαση σε αυτό, με την ιαπωνική φίρμα να καταθέτει αίτηση για ανατροπή της εν λόγω απόφασης, καθώς φοβάται για αλλοίωση ή καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων από τον Ghosn. Για την ιστορία, στο επίμαχο διαμέρισμα εδράζονται 3 χρηματοκιβώτια, στα οποία πρόσβαση έχει ο Ghosn και όχι η Nissan! Σε ένδειξη συνεργασίας και καλής θέλησης, η οικογένεια του Ghosn δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να μεταβεί στο ακίνητο, υπό την εποπτεία των αρμόδιων αρχών και να παραλάβει τα προσωπικά αντικείμενα του μέχρι πρόσφατα προέδρου της Nissan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider