Με αρνητικό βηματισμό άνοιξαν οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αρνητικό βηματισμό άνοιξαν οι ευρωαγορές

Διστακτικότητα παρατηρήθηκε κατά το σημερινό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών , καθώς οι επενδυτές φαίνονται ανήσυχοι για την κατάσταση στη Γαλλία, όπου βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη υπόπτων των επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής.

Ειδικότερα, στις 10:30, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,42% στις 6.243,75 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,60% στις 10.905,12 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,85% στις 4.895,36 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,45% στις 378,17 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Air France- KLM υποχωρεί κατά 0,9%, μετά την είδηση ότι δύο αεροσκάφη της γαλλικής εταιρείας από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι άλλαξαν τη νύχτα πορεία έπειτα από ανώνυμες απειλές που έγιναν τηλεφωνικώς για βόμβα.

Επίσης, η γαλλική Air Liquide υποχωρεί κατά 4,8%, με την αγορά να μην υποδέχεται θετικά τη συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής Airgas. Το αντίτιμο της συμφωνίας διαμορφώθηκε στα 13,4 δισ. δολάρια.

Υπό πίεση βρίσκονται και οι μετοχές των Anglo American, BHP Billiton και Glencore, μετά τη δήλωση του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης των ρυθμών ανάπτυξης.

Στον αντίποδα, η Syngenta ενισχύεται κατά 1,6%, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Monsanto, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα πρόταση εξαγοράς της πρώτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider