Επέστρεψε πάνω από τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε πάνω από τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones

Ισχυρή επάνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ενθαρρυντικά δείγματα στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο μέτρων στις ΗΠΑ, που μπορεί να κλειδώσει άμεσα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα παρουσιάστηκε νέο πακέτο ύψους 700 δισ. δολαρίων που σπάει σε τρία σκέλη με τα 748 εκατ. δολάρια να πηγαίνουν σε δαπάνες για προγράμματα που φαίνεται πως γίνονται αποδεκτά από τις δυο πολιτικές πτέρυγες, την καταβολή επιδομάτων ανεργίας 300 δολαρίων και επιπλέον 300 δισ. δολαρίων για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως επισημαίνει ο Μπόρις Σλόσμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της BK Asset Management το πακέτο μπορεί να είναι μικρότερο από τα 900 δισ. δολάρια που ήταν αρχικώς, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα και το απόλυτο κενό, όσο το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να σαρώνει.

Αξίζει να επισημανθεί πως έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε Αμερικανούς καθώς έχουν εκγκριθεί τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech.

Τέλος οι αξιωματούχοι Fed θα ξεκινήσουν σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση τους, με τους αναλυτές να προξοφλούν αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,14% στις 30.200 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,25% στις 12.595 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,29% στις 3.694 μονάδες.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider