«Τρενάκι» η Wall Street - Καθυστερεί το νέο πακέτο τόνωσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρενάκι» η Wall Street - Καθυστερεί το νέο πακέτο τόνωσης
Βαριές απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη, με τους επενδυτές να αναζητούν λύσεις σε εταιρείες υγειονομικού ενδιαφέροντος και έρευνας.

«Τρενάκι του τρόμου» αποδεικνύεται η Wall Street, με τους δείκτες να σημειώνουν απότομο γύρισμα την Τρίτη στον απόηχο της καθυστέρησης του νέου πακέου τόνωσης της αμειρκανικής οικονομίας. Από τις 300 μονάδες άνοδου ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 104 μονάδων. Βαριές απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη που απομακρύνεται από τις 11.000 μονάδες.

Η ανώμαλη προσγείωση των επενδυτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καθυστέρηση της σύναψης μιας συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης.

Ο Τραμπ υπέγραψε την Δευτέρα τέσσερα διατάγματα ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρξε «κούρεμα» στα επιδόμα, καθώς από τα 600 δολάρια την εβδομάδα θα μειωθούν στα 400 δολάρια μαζί με τα επιδόματα ανεργία, με το 75% της χρηματοδότησης να προέρχεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τι υπέγραψε ο Τραμπ

  • Κατάργηση του φόρου μισθοδοσίας
  • Επέκταση του paycheck στα 400 δολάρια την εβδομάδα, από 600 δολάρια την εβδομάδα
  • Αναβολή της αποπληρωμής φοιτητικών δανείων έως το τέλος του 2020
  • Επάκταση του καθεστώτος προστασίας από τις εξώσεις λόγω κορονοϊου

Σε αντίθετη κατεύθυνση οδεύει ο o τεχνολογικός δείκτης καθώς οι επενδυτές κυνηγούν μετοχές που θα ανακάμψουν από το άνοιγμα της οικονομίας και την εύρεση εμβολίου όπως είναι του κλάδου υγείας και έρευνας.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones διολίσθησε 0,38% στις 27.686 μονάδες. Κατά 0,80% στις 3.333 μονάδες έπεσε ο δείκτης S&P 500, ενώ βαριές απώλειες 1,69% σημείωσε ο Nasdaq στις 10.782 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider