Ασταμάτητος ο χρυσός, καλπάζει στα 2.050 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασταμάτητος ο χρυσός, καλπάζει στα 2.050 δολάρια
Ξεπερνά το 32% το άλμα του χρυσού από τις αρχές του έτους. Ράλι και για το ασήμι.

Τέλος δεν φαίνεται να έχει το «ξέφρενο» ράλι του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να σπάει όλα τα κοντέρ και να σκαρφαλώνει σε νέα πολυετή υψηλά.

Ειδικότερα, ο χρυσός όχι μόνο διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων, αλλά αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα ιστορικά υψηλά των 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Την Τετάρτη, το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο 1,47%, καλπάζοντας στα επίπεδα των 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά.

«Η σταδιακή αποδυνάμωση του δολαρίου, σε συνδυασμό με τους φόβους για την εξέλιξη της πανδημίας διεθνώς, ωθούν τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού», σχολιάζει μερίδα αναλυτών στο CNBC.

Διαβάστε επίσης:

«Η τραγωδία στη Βυρητό ήταν εκείνη που οδήγησε τον χρυσό πάνω από τα επίπεδα των 2.020 δολαρίων ανά ουγγιά», εκτιμούν οι αναλυτές της Mizuho Bank.

Να σημειωθεί εδώ ότι η τιμή του χρυσού μετρά κέρδη άνω του 32% από τις αρχές του 2020, με το πολύτιμο μέταλλο να οδεύει στην καλύτερή του χρονιά από το 1979.

Ράλι έως τα επίπεδα των 2.300 δολαρίων ανά ουγγιά βλέπουν για τον χρυσό οι αναλυτές της Goldman Sachs, ενώ ακόμη πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές της RBC Capital βλέπουν ακόμη και εκτίναξή του πολύτιμου μετάλλου έως τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά.

Ράλι και για το ασήμι

Κέρδη καταγράφει και το ασήμι, με πλειάδα αναλυτών να εκτιμά πως πολύ άμεσα το ασήμι θα ξεπεράσει – σε επιδόσεις – τον χρυσό.

Αυτή την ώρα, τα συμβόλαια για το ασήμι ενισχύονται κατά 1,3% στα επίπεδα των 26,60 δολαρίων.

Το ασήμι μετρά άνοδο 30% από τις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider