Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street
Οριακή άνοδο των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο. Οριακές μεταβολές στη Wall Street.

Απογοήτευσαν τα στοιχεία του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ την Παρασκευή, με τη Wall Street να προσθέτει άλλο ένα βαρίδι μετά τον κοροναϊό.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν οριακά κατά 0,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις εμφάνισαν άνοδο 4,4% τον Ιανουάριο.

Παράλληλα οι ανησυχίες γύρω από τον κοροναϊό παραμένουν. Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας υπάρχουν περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα του κοροναϊού, εκτοξεύοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Κίνα σε σχεδόν 60.000. Σύμφωνα με τις ίδιες αρχές άλλοι 254 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό.

Στους 1.380 νεκρούς αναθεώρησε τον αριθμό των θυμάτων που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας, καθώς διαπίστωσε πως είχαν γίνει «διπλές καταχωρίσεις» θανάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, αναθεωρήθηκε επίσης λόγω «διπλών καταχωρίσεων» και βρίσκεται πλέον στα 63.851.

Δείκτες

Την Παρασκευή λίγο πριν τις 17:00 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,08%, στις 29.399 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,16% στις 3.373 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,18% στις 9.730 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider