Για αυτό το λόγο δεν βυθίζονται οι μετοχές παρά τους δασμούς του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για αυτό το λόγο δεν βυθίζονται οι μετοχές παρά τους δασμούς του Τραμπ
Σήμερα το κλίμα είναι θετικό, με κέρδη στις ασιατικές και ευρωπαϊκές μετοχές, αλλά και άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

Θετικό είναι το κλίμα που επικρατεί σήμερα στις διεθνείς αγορές, με το sell off ρίχνει ρθυμούς, παρά την αύξηση των αμερικανικών δασμών στο 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολάρια.

Το βαρύ κλιμα και οι απώλειες των προηγούμενων ημερών, μετά την ανακοίνωση για την κίνηση-έκπληξη από τον Αμερικανό Πρόεδρο, μέσω Twitter, την Κυριακή, ωστόσο, σήμερα το κλίμα είναι θετικό, με κέρδη στις ασιατικές και ευρωπαϊκές μετοχές, αλλά και άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το CNBC, κάποιοι αναλυτές αποδίδουν τα θετικά πρόσημα στην αισιοδοξία των επενδυτών πως οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα αποφύγουν έναν πλήρη εμπορικό πόλεμο.

«Οι επενδυτές συνεχίζουν να ελπίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και στις δύο πλευρές θα επιλέξουν την αποκλιμάκωση», τονίζει ο Τζιμ Ριντ, υπεύθυνος στρατηγικής ερευνών της Deutsche Bank.

Η σημερινή άνοδος θα μπορούσε επίσης να οφείλεται και στο ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την αύξηση των δασμών ή στο ότι η αύξηση των δασμών από 10% σε 25% θα πραγματοποιηθεί στην ουσία σε μερικές εβδομάδες, οπότε οι αγορές αναμένουν ότι πριν από την εφαρμογή τους στην πράξη, θα έχει επιτευχθεί συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider