Σε ανοδική τροχιά κινείται το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά κινείται το πετρέλαιο
Οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ κατά της Κίνας θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή παρά το γεγονός ότι οι κλυδωνισμοί στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας δυναμιτίζουν το κλίμα στην παγκόσμια αγορά και εγείρουν ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης.

Η εμπορική διαφορά μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του αντισταθμίζουν τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις περικοπές της προσφοράς οι οποίες μείωσαν τις παγκόσμιες προμήθειες από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ κατά της Κίνας θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του αντιπροέδρου της Κίνας στην Ουάσιγκτον, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη.

Παρ’ όλα αυτά, οι ΗΠΑ δεν δείχνουν να ανησυχούν. Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί φέτος κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).

«Γι 'αυτό ο ΟΠΕΚ είναι λίγο φειδωλός με την παραγωγή », δήλωσε ο John Kilduff, από την Again Capital Management LLC, αναφερόμενος στις περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+. «Δεν θέλουν να μπουν σε αυτή την κατάσταση εάν οι εμπορικές συνομιλίες εκτροχιαστούν», προσθέτει.

Την Παρασκευή το πρωί (11.53 ώρα Ελλάδος), οι τιμές του αργού διαμορφώνονται στα 62,17 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 0,56% και του μπρεντ στα 70,83 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 0,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider