Τι σημαίνει η αναδιάρθρωση του Ethereum και πώς θα «εκτινάξει» την τιμή του

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι σημαίνει η αναδιάρθρωση του Ethereum και πώς θα «εκτινάξει» την τιμή του
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν στη μείωση των διαθέσιμων Ether και στη μείωση των τιμών που πληρώνουν οι χρήστες του κρυπτονομίσματων προς τους «μεταλωρρύχους». 

Το δίκτυο του Ethereum αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο των κρυπτονομισμάτων, με τους προγραμματιστές να έχουν προγραμματίσει αναδιάρθρωση τους επόμενους μήνες, με τις αλλαγές να θεωρούνται κρίσιμες τόσο για τη λειτουργία του, όσο και για την τιμή του. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν στη μείωση των διαθέσιμων Ether και στη μείωση των τιμών που πληρώνουν οι χρήστες του κρυπτονομίσματων προς τους «μεταλωρρύχους».

Το πλάνο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο δίκτυο λειτουργίας του Etherium, οι οποίες εγκρίθηκαν στις αρχές Μαρτίου. Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν το σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το οποίο, οι κάτοχοι (χρήστες) Ethereum πληρώνουν με κρυπτονομίσματα τους «μεταλλωρύχους», για να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, με ένα τρόπο που θυμίζει περισσότερο διαδικασία δημοπρασίας.

Σύμφωνα με το Business Insider, το σχέδιο αναδιάρθρωσης στο δίκτυο, γνωστό και ως EIP-1559 στη γλώσσα της αγοράς κρυπτονομισμάτων «έχει την υποστήριξη των κάτοχων Ethereum, καθώς θα μπορούσε να κάνει το κρυπτονόμισμα ένα αποπληθωριστικό» όπως αναφέρει ο Μπεν Έντιγκτον, προγραμματιστή της ConsenSys.

Φυσικά, οι πληττόμενοι των αλλαγών αυτών είναι οι «μεταλλωρύχοι» των κρυπτονομισμάτων, καθώς αναμένεται να περιοριστούν τα περιθώρια κέρδους από τις αμοιβές τους. Μάλιστα, ορισμένοι έχουν προτείνει να κάνουν στάσεις διαμαρτηρίας ή ακόμα και απεργίες ακφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους.

Αν προχωρήσει βάσει προγράμματος, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα μειώσει τα κρυπτονομίσματα που κυκλοφορούν στην αγορά, με συνέπεια να οδηγήσει σε εκτίναξη την τιμή τους. Η τιμή του Ethereum αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 1.800 δολάρια ανά μονάδα (μεσημέρι Τετάρτης), ενώ από την αρχή της χρονιάς το κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει άνοδο κατά 145%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider