Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς δεν «τα βρίσκουν» ΗΠΑ-Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς δεν «τα βρίσκουν» ΗΠΑ-Κίνα
Η εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Οι τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, λόγω της περιορισμένης προόδου των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά στην κατάργηση των δασμών, ενώ τα αυξανόμενα αποθέματα των ΗΠΑ εξακολουθούν να προκαλούν και αυτά με τη σειρά τους σύγχυση στην αγορά.

Πηγή της κινεζικής κυβέρνησης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC τη Δευτέρα, σημείωσε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο Πεκίνο σχετικά με τις προοπτικές μιας εμπορικής συμφωνίας ενώ οι Κινέζοι αξιωματούχοι εμφανίζονται προβληματισμένοι από το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση των δασμών.

Η παρατεταμένη εμπορική διένεξη στην οποία εμπλέκονται οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχει πλήξει τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης δημιουργώντας ταυτόχρονα αμφιβολίες για τη μελλοντική ζήτηση πετρελαίου.

Την Τρίτη το μεσημέρι (2.41 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 56,46 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,03% και το μπρεντ στα 61,85 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,94%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider