Τραπεζική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τραπεζική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με κέρδη πάνω από τις 700 μονάδες άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στηριζόμενο στις τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές και ειδικά σε τραπεζικούς τίτλους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στις 702,29 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,11%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 9 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που κατέδειξαν πως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν θα συνοδευθεί από άκριτη παροχολογία στηρίζουν το κλίμα.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,29% και το πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 3,38%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Alpha Bank (+4,15% στα 1,454 ευρώ), Εθνική (+3,38% στα 2,048 ευρώ) και η Πειραιώς (+3,36% στα 2,154 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,36%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Q&R+11,43% και Εβροφάρμα+3,72%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΒΙΣ -10,00% και Πλαστικά Θράκης -1,35%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η γνώμη των Ελλήνων για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

Προβλήματα για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Το «κόλπο» με τα cookies και τα $80.000 την ημέρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider