Τεχνο...ράλι στην Wall Street δια χειρός «Magnificent Seven»: Ρεκόρ για Nasdaq - Σε ιστορικό υψηλό η Amazon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνο...ράλι στην Wall Street δια χειρός «Magnificent Seven»: Ρεκόρ για Nasdaq - Σε ιστορικό υψηλό η Amazon
Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,01% στις 38.459 μονάδες, o S&P 500 ενισχύθηκε 0,74% στις 5.199 μονάδες και ο Nasdaq χτύπησε το ιστορικό υψηλό στις 16.442 μονάδες με άνοδο 1,68%.

Ισχυρό rebound καταγράφηκε στην Wall Street την Πέμπτη, με πρωταγωνίστριες τις τεχνολογικές μετοχές, αφού οι επενδυτές φαίνεται να αφομοίωσαν τα φρέσκα στοιχεία για τον πληθωρισμό που πρόσφεραν μερική «ανάσα» στην αγορά. Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,01% στις 38.459 μονάδες, o S&P 500 ενισχύθηκε 0,74% στις 5.199 μονάδες και ο Nasdaq χτύπησε το ιστορικό υψηλό στις 16.442 μονάδες με άνοδο 1,68%.

Οι τεχνολογικές μετοχές «έσπρωξαν» τον S&P 500 και τον Nasdaq σε θετικό έδαφος, με την Nvidia να κερδίζει 4,11%. Άλλες μετοχές των «Magnificent Seven» έκαναν ράλι, με την Amazon να ισχυροποιείται 1,67% και να σκαρφαλώνει σε υψηλό όλων των εποχών ενώ η Alphabet πρόσθεσε 2,09%. Η Apple εκτινάχθηκε 4,33%, σημειώνοντας την καλύτερη ημέρα της το 2024.

Ο Dow Jones βρίσκεται σε ρυθμό για να κλείσει την εβδομάδα με πτώση σχεδόν 1%. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 έχει ανακτήσει τις προηγούμενες απώλειές του μετά από την έκθεση του ΔΤΚ και βαδίζει πλέον σε τροχιά κερδών, ενώ ο Nasdaq σημειώνει εβδομαδιαία κέρδη 1,2%. Χθες η αγορά συσσώρευσε απώλειες περίπου 1% στον απόηχο των δεδομένων για τον πληθωρισμό καταναλωτή στις ΗΠΑ που αυξήθηκε το Μάρτιο περισσότερο από το αναμενόμενο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,5% ετησίως, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα αυξανόταν 0,3% και 3,4% σε ετήσια βάση. Χθες δημοσιεύτηκαν ακόμη από τη Fed και τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, όπου οι αξιωματούχοι της εξέφρασαν την ανησυχία τους πως ο πληθωρισμός δεν κινείται προς τα κάτω αρκετά γρήγορα.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι έντονα και η αγορά αντικατοπτρίζει αυτή την πραγματικότητα. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποπληθωρισμού σε πολλά σημεία, αλλά το τελευταίο μίλι της μάχης για τον πληθωρισμό θα είναι το πιο δύσκολο», δήλωσε ο Τζέιμι Κοξ, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group, αναφερόμενος στον απώτερο στόχο της Fed να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Ουίλιαμς δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στο εγγύς μέλλον. Οι ανακοινώσεις των οικονομικών μεγεθών από διάφορες επιχειρήσεις συνεχίζεται την Παρασκευή, με τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα των JPMorgan, Wells Fargo και Citigroup να δίνουν στο «φως» της δημοσιότητας τα αποτελέσματά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Άμυνες» και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

ΕΚΤ και Λαγκάρντ «έβαψαν»... κόκκινες τις ευρωαγορές

Deutsche Bank και BofA «βλέπουν» τον Δεκέμβριο την πρώτη μείωση επιτοκίων από Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider