Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων
Το πετρέλαιο διέγραψε την Πέμπτη μεγάλο μέρος των κερδών της προηγούμενης ημέρας διαπραγμάτευσης, καθώς η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων επισκίασε την πιθανότητα επίθεσης στο Ισραήλ από το Ιράν.

Το πετρέλαιο διέγραψε την Πέμπτη μεγάλο μέρος των κερδών της προηγούμενης ημέρας διαπραγμάτευσης, καθώς η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων επισκίασε την πιθανότητα επίθεσης στο Ισραήλ από το Ιράν. Το West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 1%, στα 85,35 δολάρια το βαρέλι. Το Brent παράδοσης Ιουνίου απώλεσε 0,69%, στα 89,86 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό και το Brent διολισθαίνουν περίπου 1,8% και 1,4%, αντίστοιχα, σε επίπεδο εβδομάδας.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο το Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ σε αντίποινα για την επίθεση σε διπλωματικό συγκρότημα στη Συρία την περασμένη εβδομάδα. Στις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών ήρθε να προστεθεί και η ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία ενδέχεται να καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Όπως και να έχει, ωστόσο, το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο περίπου 19% φέτος, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων και των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+. Η ομάδα παραγωγών ξεκαθάρισε ότι η αγορά πετρελαίου θα χρειαστεί στενή παρακολούθηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Πολλοί από τους κορυφαίους traders του κόσμου και τις τράπεζες της Wall Street αναμένουν ανοδική κίνηση, με ορισμένους να βλέπουν πιθανή επιστροφή στα 100 δολάρια για το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, το Brent. Ωστόσο, η Macquarie διαμηνύει ότι το Brent θα εισέλθει σε bear market κατά το δεύτερο εξάμηνο, με τα πρόσφατα κέρδη να είναι απίθανο να διατηρηθούν, εάν τα γεωπολιτικά γεγονότα δεν οδηγήσουν σε πραγματικές διαταραχές της προσφοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ και Λαγκάρντ «έβαψαν»... κόκκινες τις ευρωαγορές

Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό με «αέρα» PPI

Intralot: Στο B η αξιολόγηση από την DBRS

gazzetta
gazzetta reader insider insider