Πετρέλαιο: Οριακά κέρδη στην εβδομάδα μετά την αποτυχία για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οριακά κέρδη στην εβδομάδα μετά την αποτυχία για κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σημείωσαν πτώση την Παρασκευή, αλλά έκλεισαν την εβδομάδα με ελαφρά κέρδη καθώς το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα απέτυχε να εγκριθεί και εντάθηκαν οι επιθέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή, αλλά κατοχύρωσε μικρά κέρδη στην εβδομάδα, καθώς το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα απέτυχε να εγκριθεί και εντάθηκαν οι επιθέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Το συμβόλαιο Μαΐου του αργού WTI υποχώρησε κατά 0,5% ή 44 σέντς, στα 80,63 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones, οι τιμές για αυτή τη βδομάδα έκλεισαν με άνοδο 0,1%.

Το πετρέλαιο έχει σταθεροποιηθεί κοντά στα 80 δολάρια και «μοιάζει με γιογιό -πάει πάνω κάτω αλλά στην πραγματικότητα δεν πηγαίνει πουθενά», σχολιάζει ο Manish Raj, managing director της Velandera Energy Partners. «Αυτό συμβαίνει επειδή οι αγορές έχουν άπλετα αποθέματα παγκοσμίως και η Federal Reserve αποφεύγει να αναφερθεί με σαφήνεια στην πορεία των επιτοκίων».

Το Brent, παραδόσεως Μαΐου έκλεισε στα 85,63 δολάρια, μειωμένη κατά 35 σεντς. Τα συμβόλαια του Ιουνίου που είναι και τα πιο ενεργά, παρουσίασαν πτώση 0,5% στα 84,83 δολάρια ανά βαρέλι.

Η τιμή του συμβολαίου της βενζίνης, παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,5% σε 2,74 δολάρια το γαλόνι σημειώνοντας άνοδο 0,7% αυτή την εβδομάδα ενώ πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 2,65 δολάρια με ημερήσιες απώλειες 0,6% και εβδομαδιαίες 2,7%.

Το φυσικό αέριο διαμορφώθηκε στα 1,66 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, με πτώση 1,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπλίνκεν: Μια χερσαία επίθεση στη Ράφα κινδυνεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ

Μεσανατολικό: Νέα ψηφοφορία ΟΗΕ αύριο για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider